Tænd kogepladen på høj varme.Kom olivenolie i en tykbundet gryde, steg løg og hvidløg let, så de er gennemsigtige.Tilsæt kødet og steg det til alt kødet er brunet af.
Tilsæt de resterende ingredienser til saucen, rør det hele rigtig godt rundt. Skru ned på lav varme, læg låg på og lad det simre i mindst 2 timer.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Mornaysauce
Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.
Opbygning af lasagne
Smør et ildfast fad med smør.Start med at kom mornaysauce først i fadet.Herefter kommer du skiftevis Lasagnesauce og plader, Ialt bliver der ca 7 lag.Slut af på toppen med et lag mornaysauce og revet ost.
Sæt lasagne ind i ovnen ved 175 grader i almindelig ovn, i 30 minutter.Lasagne er færdig når pladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 10 minutter.Velbekomme
Tips til opskrift
For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 5 minutter.