Kartoflerne skrælles, og koges til de er møre.stik i dem med en gaffel, om de er som ønsket.
Medister koges
Medisterpølsen prikkes med en gaffel, og kommes i en gryde med vand.Medisteren skal være dækket ¾ med vand.kog medister ved middelvarme i ca. 15 minutter, Men pas ikke at kog den ved for høj varme, man kan risikere at medisterpølsen sprækker. Når medisterpølsen er kogt, skal den efterfølgende trække i 10 minutter i vandet. Gem endelig vandet til sovsen.
Stegt medister
Tænd kogepladen på over middelvarme, og kom ca. 20 gram smør på panden, og steg medister til den er gylden (Ca. 5 minutter på hver side).
Brun Sovs til medisterpølse
Kom smør ned i en lille gryde, og smelt det.Melet tilsættes og piskes godt rundt i smørret.Kom ca. 3 dl afkogevandet over i gryden, og kog sovsen op underOmrøring. Tilsæt evt. lidt mælk, for at ramme den ønskede konsistent på sovsen. Kulør tilsættes, og røres godt sammen.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Serveres evt. sammen med kogte gulerødder, rødkål som tilbehør til stegt medister pølse.Velbekomme
Tips til opskrift
Medisterpølsen kan holde sig i op til 3 dage på køl.