Mælken lunes i en kasserolle, til det er 37 grader eller lillefinger lun.Kom mælken over i en skål, og smuldre gær ned i skålen.Rør det hele godt sammen.Kom mel, sukker, æg, salt, olie og kardemomme i blandingen, og ælt det rigtig godt sammen.Smør tilsættes, og dejen æltes til den er smidig og lækker.Dejen sættes til hævning i 1 time
Hvederne formes
Dejen deles ud i 12 lige store hveder, og formes.Når hvederne er formet, placeres de i et smurt ildfast fad med høje sider(26x34cm).Hvederne skal stå tæt, men ikke så de røre hinanden.Et viskestykke lægges over dem, og skal nu hæve i 1 time.
Varme hveder
Hvederne bages ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 16minutter.De varme hveder tages ud af ovnen, og stilles til afkøling i ca. 10 minutter.Vend hvederne ud på en rist, og lad dem afkøle.De varme hveder skæres midt over, og ristes på en brødrister.Smør hvederne med lækkert koldt smør.Velbekom.