• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Varme hveder

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
varme hveder - Lækre luftige hveder til bededag
Lækre luftige hveder til bededag

Varme hveder og store bededag hører sammen.  Traditionen med at spise de lækre varme hveder kan spores helt tilbage til 1686.
Hvor en biskop ved navn Hans Bagger, besluttede at alle halve og hele helligdage skulle lægges sammen til en dag.  Denne dag blev navngivet store bededag.
Denne dag måtte man ikke andet end at bede og gøre bod.
Det store problem var bare at bagerne, blev nød til at bage hvederne dagen inden.
Den lækre duft af frisk bagte hveder, kunne folk selvfølgelig ikke holde sig fra.
Derfor ændrede man skikken, til at de friskbagte hveder, skulle spise samme dag som de er købt.
Derfor spiser vi dem aftenen inden store bededag.

Prøv også vores virkelig lækre opskrift på luftige Chokoladeboller.

varme hveder

Varme hveder

Sofus Madsen
Lækre luftige hveder til bededag
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 2 t
Tilb. tid 16 min
0 min
Samlet tid 2 t 26 min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 244 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 40 gram Gær
  • 2,5 dl Sødmælk
  • 2 spsk Sukker
  • 1 stk Æg
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • 100 gram Blødt smør
  • 2 tsk Kardemomme

Sådan gør du
 

Dej

  • Mælken lunes i en kasserolle, til det er 37 grader eller lillefinger lun.
    Kom mælken over i en skål, og smuldre gær ned i skålen.
    Rør det hele godt sammen.
    Kom mel, sukker, æg, salt, olie og kardemomme i blandingen, og ælt det rigtig godt sammen.
    Smør tilsættes, og dejen æltes til den er smidig og lækker
    .Dejen sættes til hævning i 1 time

Hvederne formes

  • Dejen deles ud i 12 lige store hveder, og formes.
    Når hvederne er formet, placeres de i et smurt ildfast fad med høje sider(26x34cm).
    Hvederne skal stå tæt, men ikke så de røre hinanden.
    Et viskestykke lægges over dem, og skal nu hæve i  1 time.

Hvederne bages

  • Hvederne bages ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 16minutter.
    De varme hveder tages ud af ovnen, og stilles til afkøling i ca. 10 minutter.
    Vend hvederne ud på en rist, og lad dem afkøle.
    Hvederne skæres midt over, og ristes på en brødrister.
    smør dem med lækkert koldt smør.
    Velbekom.

Næringsindhold

Kalorier: 244kcal (12%)Kulhydrater: 37g (12%)Protein: 8g (16%)Fedt: 8g (12%)Mættet fedt: 5g (31%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 21mg (7%)Natrium: 95mg (4%)Kalium: 110mg (3%)Fiber: 5g (21%)Sukker: 1g (1%)Vitamin A: 242IU (5%)Vitamin C: 0.04mgCalcium: 62mg (6%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord hveder, varme hveder
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Boller Tags: hveder, opskrift hveder, varme hveder, varme hveder opskrift

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Pastaret i ovn med pølser – børnevenlig
Next Post: Drømmemuffins a la drømmekage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk