Skræl æblerne og fjern kernerne. Skær æbler i mindre stykker.
Æblerne kommes i en gryde, vand, citronsaft og sukker tilføjes.Skær vaniljestang på tværs, og kom den ned i gryden.
kog det hele op, og skru ned til lav blus.Lad æblerne simre i ca. 50 minutter, til de er helt møre.
Tag vaniljestang op, og skrab kornene ud af stangen, og kom kornene tilbage til æblerne.Kom det hele ned i en blender, og blend det hele godt sammen.Det skal blendes til det er helt uden klumper.
Hæld æblemarmelade i rene glas, skru låget på og lad det køle helt af.Sæt den hjemmelavede æblemarmelade et køligt sted.Velbekom
Tips til opskrift
Ønsker du længere holdbarhed på din æblemarmelade, kan du skylle glassene i lidt atamon inden du komme marmeladen i glassene.Det er vigtigt at låget bliver skruet på mens marmeladen er varm, så der dannes vacuum i glasset. dette forlængere holdbarheden på æblemarmeladen.