Mælken lunes i en gryde til den er lunken eller fingervarm.Mælken hældes ned i en skål, og gæren røres ud.De resterende ingredienser tilføjes, men hold lidt igen med hvedemel.Ælt det hele rigtig godt sammen. Dejen skal være blød uden at den klistre.
Vaniljecreme
Du skal bruge en lille kasserolle.Kom æg, sukker. Vaniljesukker og maizena piskes rigtig godt sammen i en tykbundet kasserolle.Mælken piskes sammen med blandingen, og hele blandingen varmes op ved middelvarme.Kagecremen skal stå og koge i 1 minut.Kagecremen skal nu køles helt ned, inden det tages i brug.
Remonce
Smør, marcipan og sukker piskes sammen til det er en fin ensartet remonce.
Fastelavnsboller formes
Dejen tages ud på en bord, og æltes godt.Rul dejen ud til en store firkant. Dejen skæres ud i 15 lige store firkanter.Læg ca. 1 lille spsk og 1 tsk remonce ud på hver firkant.Fold hjørnerne sammen omkring fyldet, og tyk dem godt sammen.Slut af med at ligge dem med samlingen ned mod bagepladen.fastelavnsbollerne sættes til hævning med et viskestykke henover, i ca. 45 minutter.
Fastelavnsbollerne bages
Rør et æg godt sammen, og fastelavnsbollerne pensles.Bollerne bager i ca. 12 minutter ved 200 grader på midterste rille.Fatelavnsbollerne skal være gyldne.Fastelavnsbollerne sættes til afkøling på en bagerist.
Pynt - glasur
Kom flormelis og lidt vand ned i en skål. Glasuren skal være rimelig tyk.Når dine fastelavnsboller er pyntet, smager de fantastisk mens de er lidt lune.Velbekomme.
Tips til opskrift
Fastelavnsbollerne kan holde sig i ca. 3 dage i en lufttæt beholder. Men undlad at kom glasur på. Når de så skal bruges, vil jeg lige varme dem op i mikrobølgeovnen eller ovnen. Så er de super lækre som da de lige blev bagt.