Kiksene blendes, til det er fin mel og kom det i en skålSmelt smør i en kasserolle, og kom det nedover kiksene.Rør det rigtig godt sammen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden.Hæld kiksemassen ned i springformen, og fordel det jævnt udover hele bunden.Sæt springformen på køl.
Ostecreme
Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.Æggelomme, sukker og vaniljesukker piskes sammen til det bliver en luftig masse.Flødeost og creme fraiche kommes i, og det piskes godt sammen.Pisk fløde til en let skum.
Pres citronen ned i en skål som kan tåle mikrobølgeovn.Vrid husblas godt, og kom det ned til citronsaften i skålen.Sæt skålen i mikrobølgeovnen, og giv det max. 15 sekunder.
Når husblassen er helt smeltet, kommer du et par skefuld af ostemassen ned i skålen med husblas, og blander det rigtig godt sammen. Så er du helt sikker på at din husblas ikke trevler, og at den er nedkølet til videre arbejde.
Nu kommes det over i din ostemasse, og det hele røres godt sammen.Kom det let pisket flødeskum ned til ostemassen, og vend det nænsomt sammen.
Når du syntes ostemassen ser ensartet ud, kommer du det i springformen. Fordel det jævnt udover kiksebunden. Stil den på køl i ca. 4 timer.
Jordbær gele
Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.Kom jordbær, sukker og vaniljesukker ned i en passende gryde, og kog det op ved middelvarme. Lad det hele stå og småkoge til jordbær er møre.
Blend det hele godt sammen, til det er en pure.Si det hele igennem en fin si, så kerner osv. bliver siet fra.Kom det hele tilbage i gryden, og kog det op igen.
Tag gryden af når det koger, og vrid din husblas og kom det i gryden og rør det ud i jordbær gele.Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen.
Saften skal nu køles ned til ca. 20 grader, hvis du ønsker en mere rød farve i din gele, kan du tilsætte lidt pastafarve. Hæld forsigtigt den flydende gel over din cheesecake.
Sæt din cheesecake med jordbær på køl i ca. 2 timer.Velbekomme.