Kartoflerne skrælles, og skæres i tynde skiver med et mandolinjern.
Opbygning af Pommes Anna
Tænd ovnen på 200 grader i almindelig ovn.Du skal bruge et fad på ca. 22x26, som du kommer et stykke bagepapir ned i.Gør evt. bagepapiret vådt inden, og vrid den godt efterfølgende.Dette gør det meget nemmere at ligge bagepapiret ud til kanterne.Smelt 100 gram smør i en kasserolle.Fadets bund dækkes med første lag med kartofler.Pensle kartoflerne med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian ovenpå.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Kom lidt salt og friskkværnet peber oven på.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.Næste lag kommes på pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian ovenpå.Følg nu disse trin, indtil der ikke er flere kartofler.1:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.2:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Kom lidt salt og friskkværnet peber oven på.3:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.4:Næste lag kommes på pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian oven på.Øverste lag pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian.Kom til sidst et stykke bagepapir oven på.Kom et tom fad ovenpå, og pres det rigtig godt sammen.Bind stramt sejlgarn rundt om fadene, så det presser det hele rigtig godt sammen.Pommes Anna bages nu i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 1 time på midterste rille.Kartoflerne skal bages møre.Når fadet med kartoflerne er afkølet, stilles de ind i køleskabet til næste dag.Det er vigtigt at de forbliver under pres.
Pommes Anna
Vend kartoflerne ud på et skærebræt, og skær dem ud i passende størrelser.Smelt de sidste 100 gram smør i en gryde, kom det klare smør over i en pande.Det er vigtigt at det hvide bliver tilbage i gryden. Steg pommes Anna ved høj varme på alle sider, til de er gyldne.Server dem straks.Velbekomme.