Svampe - Jeg har brugt champignon - men andre svampe kan sagtens bruges.
300gramchampignon
50gramSmør
Risotto
3spskolivenolie
1stkFint hakket løg
2stkFede hvidløg (Hakket)
400gramrisotto
1dlHvidvin
2,5dlMadlavningsfløde 4%
1litergrøntsagsbouillon
100gramRevet parmesan
½bundtFrisk persille
Salt
Friskkværnet peber
Revet parmesan til servering
Sådan gør du
Champignon tilberedes
Tænd kogepladen på høj varme, og tilsæt smør.Kom champignon ned i panden.Når champignon er ristet, kommes de over i en skål.
Risotto med svampe
Tænd kogepladen på middelvarme.Kom olivenolie i en gryde, og sauter løgene til de er klare og bløde.Hvidløg og ris tilsættes, og svitses i ca. 1 minut.Hvidvinen tilsættes, og der røres godt til den er fordampet.Madlavningsfløde tilsættes, og der røres godt - skal lige op og koge.Grøntsagsbouillonen tilsættes lidt efter lidt, så risene suger forsigtig bouillonen.Det er vigtigt at du røre jævnligt, indtil risene er møre og stadig har bid.Jeg vil sige at det tager ca. 20 minutter, der kan godt være lide forskel på risene.Tilsæt de ristede champignon, parmesan og persille.Rør det hele godt rundt, og lad det stå og småsimre i 5 minutter.Smag til med salt og friskkværnet peber.Server retten varmt, med revet parmesan i en skål.Velbekomme.