Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Guldlagkage - Nem opskrift på guldkage
Sofus Madsen
Guldlagkage - En lækker opskrift på en klassisk lagkage. Guldkagen består af 2 bunder med marengs og flødeskum. Få opskriften lige her.
5
fra
2
stemmer
Udskriv
Pin opskrift
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
25
minutter
min
0
minutter
min
Samlet tid
35
minutter
min
Ret
kage
Køkken
dansk
Antal
8
Personer
Kalorier
336
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
Bunderne
75
gram
Blødt smør
75
gram
Sukker
3
stk
Æggeblommer
125
gram
Hvedemel
5
spsk
Mælk
1
tsk
Bagepulver
Marengs
3
stk
Æggehvider
150
gram
Sukker
Fyld
250
ml
piskefløde
Sådan gør du
Bunderne
Ovnen tændes på 175 grader.
Blødt smør og sukker røres sammen. Æggeblommerne tilføjes og rør det godt sammen.
Kom mel og mælk i, og rør det sammen.
Til sidst tilføjes bagepulveret og det vendes forsigtig i dejen.
Del dejen i 2 springforme.
Marengs
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.
Marengsen lægges oven på dejen i springformene.
Bages på 175 grader i almindelig ovn 25 minutter.
Guldlagkage
Pisk fløden til skum.
Del fyldet mellem de 2 bunder.
Husk at marengstoppen skal vende opad på den ene bunde.
Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier:
336
kcal
Kulhydrater:
40
g
Protein:
3
g
Fedt:
19
g
Mættet fedt:
12
g
Flerumættet fedt:
1
g
Enkelumættet fedt:
5
g
Transfedt:
0.3
g
Kolesterol:
60
mg
Natrium:
104
mg
Kalium:
52
mg
Fiber:
2
g
Sukker:
29
g
Vitamin A:
703
IU
Vitamin C:
0.2
mg
Calcium:
35
mg
Iron:
0.4
mg
Søgeord
guldkage, guldlagkage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse