• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Tzatziki

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Salater og Tilbehør » Tzatziki
Tzatziki - Opskrift på den bedste hjemmelavede tzaziki
Opskrift på den bedste hjemmelavede tzaziki

Hjemme lavet tzatziki, er helt enkelt og meget nemt at lave. Denne klassiske tzaziki består af yoghurt, revet agurk, hvidløg, salt og frisk kværnet peber. Vi får den gerne som tilbehør det meste henover sommeren, til grillet kød, salat og lækkert brød.
Tzatziki er vidt udbredt i Balkan og Mellemøsten, og heldigvis er den kommer mere og mere end i det danske køkken.
Lav den gerne i god tid, så den kan få lov til at trække smag.
Denne hjemmelavede tzaziki, kan holde sig i ca. 3 dage på køl.
Opskriften er lavet til ca. 6 personer.

Tzatziki – Prøv også vores lækre opskrift på hjemmelavede coleslaw Her.

Tzatziki

Tzatziki – opskrift med græsk yoghurt

Sofus Madsen
Nem opskrift på hjemmelavet Tzatziki
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 8 min
Samlet tid 13 min
Ret Tilbehør
Køkken Tyrkiet,
Antal 6 personer
Kalorier 63 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 2 stk Agurk
  • 0,5 liter Græsk yoghurt
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Groft salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Agurkerne

  • Agurkerne halveres og kernerne skrabes ud med en passende ske.
    Agurkerne rives groft med et rivejern, og kom dem over i en sigte.
    Drys salt henover, og lad agurkerne stå og trække med salt i ca. 10 minutter.
    Knug den sidste væde ud af agurkerne, med et stykke tyndt viskestykke eller køkkenrulle.

Tzatziki

  • Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser ned i en skål.
    Kom yoghurt, olivenolie ned i skålen, og rør det hele godt sammen.
    Tilsæt de revede agurker og friskværnet peber, og rør det godt sammen.
    Smag til.
    Stil den hjemmelavede tzatziki ind i køleskabet overdækket i mindst 1/2 time før den skal bruges.
    Velbekomme 🙂

Næringsindhold

Kalorier: 63kcal (3%)Kulhydrater: 3g (1%)Protein: 8g (16%)Fedt: 2g (3%)Mættet fedt: 1g (6%)Flerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.1gKolesterol: 5mg (2%)Natrium: 97mg (4%)Kalium: 2mgFiber: 0.01gSukker: 3g (3%)Vitamin A: 46IU (1%)Vitamin C: 0.1mgCalcium: 94mg (9%)Iron: 0.01mg
Søgeord tzatziki
  • Coleslaw
  • Skinkehorn med ost
  • Omelet opskrift
  • Kartoffelmos
  • Citronmåne
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Salater og Tilbehør Tags: opskrift på tzatziki, recipe tzatziki, tzatziki, tzatziki græsk, tzatziki holdbarhed, tzatziki mad, tzatziki recipe, tzatziki skyr, tzatziki uden hvidløg

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Wok med oksekød og nudler
Next Post: Svensk pølseret »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk