Hjemme lavet tzatziki, er helt enkelt og meget nemt at lave. Denne klassiske tzaziki består af yoghurt, revet agurk, hvidløg, salt og frisk kværnet peber. Vi får den gerne som tilbehør det meste henover sommeren, til grillet kød, salat og lækkert brød.
Tzatziki er vidt udbredt i Balkan og Mellemøsten, og heldigvis er den kommer mere og mere end i det danske køkken.
Lav den gerne i god tid, så den kan få lov til at trække smag.
Denne hjemmelavede tzaziki, kan holde sig i ca. 3 dage på køl.
Opskriften er lavet til ca. 6 personer.
Tzatziki – Prøv også vores lækre opskrift på hjemmelavede coleslaw Her.
Tzatziki – opskrift med græsk yoghurt
Ingredienser
- 2 stk Agurk
- 0,5 liter Græsk yoghurt
- 2 stk Fede hvidløg
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Groft salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Agurkerne
- Agurkerne halveres og kernerne skrabes ud med en passende ske.Agurkerne rives groft med et rivejern, og kom dem over i en sigte.Drys salt henover, og lad agurkerne stå og trække med salt i ca. 10 minutter.Knug den sidste væde ud af agurkerne, med et stykke tyndt viskestykke eller køkkenrulle.
Tzatziki
- Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser ned i en skål.Kom yoghurt, olivenolie ned i skålen, og rør det hele godt sammen.Tilsæt de revede agurker og friskværnet peber, og rør det godt sammen.Smag til.Stil den hjemmelavede tzatziki ind i køleskabet overdækket i mindst 1/2 time før den skal bruges.Velbekomme 🙂
Skriv et svar