Tzatziki

Tzatziki - Opskrift på den bedste hjemmelavede tzaziki
Opskrift på den bedste hjemmelavede tzaziki

Hjemme lavet tzatziki, er helt enkelt og meget nemt at lave. Denne klassiske tzaziki består af yoghurt, revet agurk, hvidløg, salt og frisk kværnet peber. Vi får den gerne som tilbehør det meste henover sommeren, til grillet kød, salat og lækkert brød.
Tzatziki er vidt udbredt i Balkan og Mellemøsten, og heldigvis er den kommer mere og mere end i det danske køkken.
Lav den gerne i god tid, så den kan få lov til at trække smag.
Denne hjemmelavede tzaziki, kan holde sig i ca. 3 dage på køl.
Opskriften er lavet til ca. 6 personer.

Tzatziki – Prøv også vores lækre opskrift på hjemmelavede coleslaw Her.

Tzatziki

Tzatziki – opskrift med græsk yoghurt

Sofus Madsen
Nem opskrift på hjemmelavet Tzatziki
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 13 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Tyrkiet,
Antal 6 personer
Kalorier 63 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

Agurkerne

  • Agurkerne halveres og kernerne skrabes ud med en passende ske.
    Agurkerne rives groft med et rivejern, og kom dem over i en sigte.
    Drys salt henover, og lad agurkerne stå og trække med salt i ca. 10 minutter.
    Knug den sidste væde ud af agurkerne, med et stykke tyndt viskestykke eller køkkenrulle.

Tzatziki

  • Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser ned i en skål.
    Kom yoghurt, olivenolie ned i skålen, og rør det hele godt sammen.
    Tilsæt de revede agurker og friskværnet peber, og rør det godt sammen.
    Smag til.
    Stil den hjemmelavede tzatziki ind i køleskabet overdækket i mindst 1/2 time før den skal bruges.
    Velbekomme 🙂

Nutrition

Kalorier: 63kcalKulhydrater: 3gProtein: 8gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 97mgKalium: 2mgFiber: 0.01gSukker: 3gVitamin A: 46IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 94mgIron: 0.01mg
Søgeord tzatziki
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner