• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Tarteletter med høns i asparges

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges – Klassisk og nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges – Klassisk og nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges er en af de helt store klassiker. Jeg husker tydeligt hvor begejstret jeg var for de lækre tarteletter, med asparges, kylling og en fantastisk lækker sovs. Jeg syntes ikke der behøves at være en anledning til at få dem, da alle i vores husstand virkelig elsker dem. Spis de lækre tarteletter med tarteletfyld til forret, frokost eller aftensmad. Jeg vil til enhver tid anbefale at koge en høne, du får simpelthen den bedste smag ud af dette. Men hvis du ikke har tiden, kan du bruge ca. 600 gram kyllingefilet, og kom 1 hønsebouillonterning ned til kyllingefilet når du koger dem. Herefter følger du blot opskriften til tarteletter med kylling.
Denne opskrift er til ca. 4 personer.

Prøv vores lækre opskrift på kylling i paprikasauce

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Sofus Madsen
Nem og klassisk ret
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
0 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 24 stk
Kalorier 105 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kogning af høne

  • 1300 gram Kylling
  • 1,5 liter Vand
  • 2 stk Løg (I grove stykker)
  • 2 Stk Gulerødder (i grove stykker)
  • 1 stk porrer (i grove stykker)
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 tsk Flagesalt

Sovsen

  • 40 gram Smør
  • 3 spsk Hvedemel
  • 3 dl Vand fra kylling
  • 1 dl Sødmælk
  • 2 ds Aspargessnitter
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tarteletter med høns i asparges

  • Tarteletter
  • Persille ( hakket)
  • Tomat (bådskåret)

Sådan gør du
 

Kogning af høne

  • Hønen renses, og skylles grundigt under koldt vand.
    Kom kyllingen ned i en passende gryde, og kom de øvrige ingredienser til kogning af høne ned i gryden.
    Kog hønen i ca. 40 minutter.
    Når hønen er kogt, skal den køle lidt af.
    Det er vigtigt at du gemmer vandet fra hønen, da du skal bruge noget af det til sovsen senere. Kom vandet ned i en skål, igennem en sigte.
    Brug en gaffel og pluk kødet af hønen.

Sovs til høns i asparges

  • Kom smør ned i en gryde og smelt det.
    Tilsæt hvedemel, og pisk det grundigt sammen. Tilsæt 3 dl vand fra hønen, og 1 dl sødmælk, og pisk det rigtig godt sammen. Tilsæt væsken fra 1 ds. asparges. Rør det hele godt sammen, og kog saucen i ca. 3 minutter.
    Tilsæt de 2 ds aspargessnitter og kødet fra kyllingen. Det hele skal nu simre ved svagt varme i ca. 10 minutter.
    smag til med salt og friskkværnet peber.

Tarteletter med høns i asparges

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Når ovnen er varm, lunes tarteletterne i 5 minutter.
    Tarteletter med høns i asparges anrettes på et fad.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 105kcal (5%)Kulhydrater: 3g (1%)Protein: 7g (14%)Fedt: 7g (11%)Mættet fedt: 2g (13%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 25mg (8%)Natrium: 3034mg (132%)Kalium: 96mg (3%)Fiber: 0.03gSukker: 2g (2%)Vitamin A: 105IU (2%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 34mg (3%)Iron: 0.4mg (2%)
Søgeord tarteletter, Tarteletter med høns i asparges
  • Kylling i ovn
  • Kylling i paprikasauce
  • Panang karry med kylling
  • Karrysovs
  • Vaniljekranse

Tips til tarteletter med høns i asparges

Kan man fryse fyldet??

Du kan roligt fryse din tarteletfyld. Det sker der bestemt intet ved.
Frys det ned i en pose, så fylder det ikke meget i fryseren, og nemt at tage op når det skal bruges.
Bliv ikke skræmt af at det ser lidt grynet ud når du opvarmer fyldet, det er ganske normalt, og forsvinder når du har fået det ordentlig varmet igennem.

Høns i asparges

Du kan sagtens få det uden tarteletter. Prøv f.eks. at få kogte kartofler til i stedet for. Det er en god måde at få det 2 dage i træk, og så smager begge måder helt fantastisk.

Vidste du??

At tarteletter er fransk, og betyder en lille tærte. Vi skal helt tilbage til ca. 1700 tallet, hvor vi ser en tartelet blive omtalt første gang i en kogebog. Denne skribent der omtaler tarteletten var ansat på en slot på Sydfyn. I bogen bliver den lavet som dessert, med hjemmelavet syltetøj.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: høns i asparges, tarteletter, tarteletter med høns i asparges

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Brioche burgerboller
Next Post: Chokolademuffins »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk