Tarteletter med høns i asparges

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges – Klassisk og nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges – Klassisk og nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges er en af de helt store klassiker. Jeg husker tydeligt hvor begejstret jeg var for de lækre tarteletter, med asparges, kylling og en fantastisk lækker sovs. Jeg syntes ikke der behøves at være en anledning til at få dem, da alle i vores husstand virkelig elsker dem. Spis de lækre tarteletter med tarteletfyld til forret, frokost eller aftensmad. Jeg vil til enhver tid anbefale at koge en høne, du får simpelthen den bedste smag ud af dette. Men hvis du ikke har tiden, kan du bruge ca. 600 gram kyllingefilet, og kom 1 hønsebouillonterning ned til kyllingefilet når du koger dem. Herefter følger du blot opskriften til tarteletter med kylling.
Denne opskrift er til ca. 4 personer.

Prøv vores lækre opskrift på kylling i paprikasauce

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Sofus Madsen
Nem og klassisk ret
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
0 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 24 stk
Kalorier 105 kcal

Ingredienser
  

Kogning af høne

  • 1300 gram Kylling
  • 1,5 liter Vand
  • 2 stk Løg (I grove stykker)
  • 2 Stk Gulerødder (i grove stykker)
  • 1 stk porrer (i grove stykker)
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 tsk Flagesalt

Sovsen

Tarteletter med høns i asparges

  • Tarteletter
  • Persille ( hakket)
  • Tomat (bådskåret)

Sådan gør du
 

Kogning af høne

  • Hønen renses, og skylles grundigt under koldt vand.
    Kom kyllingen ned i en passende gryde, og kom de øvrige ingredienser til kogning af høne ned i gryden.
    Kog hønen i ca. 40 minutter.
    Når hønen er kogt, skal den køle lidt af.
    Det er vigtigt at du gemmer vandet fra hønen, da du skal bruge noget af det til sovsen senere. Kom vandet ned i en skål, igennem en sigte.
    Brug en gaffel og pluk kødet af hønen.

Sovs til høns i asparges

  • Kom smør ned i en gryde og smelt det.
    Tilsæt hvedemel, og pisk det grundigt sammen. Tilsæt 3 dl vand fra hønen, og 1 dl sødmælk, og pisk det rigtig godt sammen. Tilsæt væsken fra 1 ds. asparges. Rør det hele godt sammen, og kog saucen i ca. 3 minutter.
    Tilsæt de 2 ds aspargessnitter og kødet fra kyllingen. Det hele skal nu simre ved svagt varme i ca. 10 minutter.
    smag til med salt og friskkværnet peber.

Tarteletter med høns i asparges

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Når ovnen er varm, lunes tarteletterne i 5 minutter.
    Tarteletter med høns i asparges anrettes på et fad.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 105kcalKulhydrater: 3gProtein: 7gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 25mgNatrium: 3034mgKalium: 96mgFiber: 0.03gSukker: 2gVitamin A: 105IUVitamin C: 1mgCalcium: 34mgIron: 0.4mg
Søgeord tarteletter, Tarteletter med høns i asparges
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til tarteletter med høns i asparges

Kan man fryse fyldet??

Du kan roligt fryse din tarteletfyld. Det sker der bestemt intet ved.
Frys det ned i en pose, så fylder det ikke meget i fryseren, og nemt at tage op når det skal bruges.
Bliv ikke skræmt af at det ser lidt grynet ud når du opvarmer fyldet, det er ganske normalt, og forsvinder når du har fået det ordentlig varmet igennem.

Høns i asparges

Du kan sagtens få det uden tarteletter. Prøv f.eks. at få kogte kartofler til i stedet for. Det er en god måde at få det 2 dage i træk, og så smager begge måder helt fantastisk.

Vidste du??

At tarteletter er fransk, og betyder en lille tærte. Vi skal helt tilbage til ca. 1700 tallet, hvor vi ser en tartelet blive omtalt første gang i en kogebog. Denne skribent der omtaler tarteletten var ansat på en slot på Sydfyn. I bogen bliver den lavet som dessert, med hjemmelavet syltetøj.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner