Skinkehorn med ost - der bevarer den lækre luftige konsistens. Indeholder røget skinke, og lidt revet ost. De er nemme og hurtige at lave.
Opskrift på nemme lækre horn med ost. Som er helt perfekte til madpakken i skolen, eller til den en hyggelig familiedag. Når jeg begynder at bage skinkehorn i køkkenet, så går der ikke langtid inden børnene kigger forbi og spørger: hvad er det du laver?? Når de så kommer ud af ovnen, er der selvfølgelig altid smagsprøver.
Hvad er lige bedre end en lun horn med ost og skinke?
Denne skinkehorn med ost opskrift giver i alt 10 stk.
Prøv også vores opskrift på de lækreste pølsehorn.
Skinkehorn med ost
Ingredienser
Skinkehorn med ost
- 25 gram Smør
- 250 ml Mælk
- 25 gram Gær
- 2 tsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 380 gram Hvedemel
- 10 skiver Røget skinke
- Revet ost
Pynt til skinkehorn
- 1 stk Æg
- Birkes
sådan gør du
Skinkehorn med ost
- Smelt smør i en gryde ved mellem varme.Hæld mælken ned i gryden og rør det godt sammen.
- Kom blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende ingredienser (Hold lidt igen med melet).Ælt det hele godt sammen.
- Stil det til hævning i ca. 1 time
- Rul dejen ud til en stor cirkel, og skær det ud i 10 lige store trekanter.
- Læg 1 stk. skinke på, og kom ost ovenpå. Rul den sammen og luk enderne ( det er vigtigt at enderne er tætte pga. osten)Sættes på en bradepande med bagepapir
- Pensle dem med 1 æg, og pynt dem med birkes.Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter på midterste rille.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på skinkehorn
Når dine skinkehorn er helt afkølet, kommes de en plastik pose og ind i køleskabet. I køleskabet kan de holde sig i 5 dage. Ønsker du at gemme dem i længere tid, kan de med fordel komme dem i fryseren.
I fryseren kan de holde sig i 9 mdr. Når du så skal bruge dem, kan du komme dem direkte i madpakken. Så vil skinkehorn med ost holde din madpakke køligt i længere tid. Hvis den skal nydes derhjemme, kan du med fordel give den lidt i mikrobølgeovnen, så har du en dej lun horn som da du bagte den.
Sundere horn med skinke
Hvis du ønsker at gøre dine horn lidt mere sunde, kan du bytte noget af hvedemelet ud med en grovere mel.
Skriv et svar