Rundstykker - Opskrift på lækre friskbagte sprøde morgenbrød. Få den komplette guide , og tips til hvordan de kan fryses og varmes igen.
Rundstykker - lækre friskbagte sprøde hjemmelavede morgenbrød.
Hvis du skulle ønske at fryse rundstykkerne, skal de blot bages lidt mindre. Når rundstykkerne så er afkølet, kommes de i en pose og kommes i fryseren.
Når så skal varmes igen, dyppes de lige under den kolde hane. Derefter kommes de en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
De bages nu i 5 minutter.
Denne opskrift giver 12 stk hjemmelavede rundstykker.
Rundstykker
Ingredienser
- 3 dl Lunkent vand
- 500 gram hvedemel
- 25 gram Gær
- 10 gram bage enzymer
- 10 gram Hvedesur
- 10 gram Salt
sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det godt ca. 5 minutter ved lavt tempo i en røremaskine.Herefter æltes det i 5 minutter i højeste tempo.
Rundstykkerne formes
- Vej rundstykkerne af på en vægt, hvor de hver vejer ca. 70 gram, herefter formes de som boller.Når rundstykkerne er formet, pensler du dem med vand, og dypper dem i f.eks birkes.
- Rundstykkerne placeres nu på en hulplade, en almindelig bageplade kan også bruges, men en hulplade får bedre fordelt varmen og dampen.Rundstykkerne sættes til hævning i ca. 45 minutter, et sted der både er lunt og fugtigt, så vil du opnå den absolutte bedste resultat.
- Placer en bradepande i bunden af ovnen. Hvis din ovn har dampfunktion kan dette undlades, så bruger du blot dampfunktionen i ovnen.Ovnen tændes på varmluft og 250 grader.
- Når ovnen har nået de 250 grader, sættes rundstykkerne i midterste rille i ovnen, og der kommes 1 dl vand i bradepanden som står i bunden af ovnen.Ovnen sættes nu ned til 210 grader, og stadig varmluft.
- Rundstykkerne bages nu ca. 18 minutter, til de er lækre gyldne i farven.
- Rundstykker skal nu køle lidt af på en bagerist.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Scrambled eggs - Opskrift på røræg til morgenmad og brunch
Havregrød - Sådan tilberedes den perfekte grød på 5 minutter
Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller
Tebirkes - Opskrift på nemme københavnerbirkes
kogetid æg - Guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg
Skriv et svar