Rundstykker
Rundstykker – lækre friskbagte sprøde rundstykker.
Her får du en opskrift på de meste lækre og sprøde rundstykker du kunne tænke dig. Hvis du skulle ønske at fryse rundstykkerne, skal de blot bages lidt mindre. Når rundstykkerne så er afkølet, kommes de i en pose og kommes i fryseren.
Når de så skal varmes igen, dyppes de lige under den kolde hane. Derefter kommes de en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
De bages nu i 5 minutter.
Få her opskriften på de lækreste Tebirkes.
Rundstykker – Sådan laver du bagerens sprøde og luftige rundstykker
Lækre sprøde rundtstykker
Ingredienser
- 3 dl Lunkent vand
- 500 gram hvedemel
- 25 gram Gær
- 10 gram bage enzymer
- 10 gram Hvedesur
- 10 gram Salt
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det godt ca. 5 minutter ved lavt tempo i en røremaskine.Herefter æltes det i 5 minutter i højeste tempo.
Rundstykkerne formes
- Vej rundstykkerne af på en vægt, hvor de hver vejer ca. 70 gram, herefter formes de som boller.Når rundstykkerne er formet, pensler du dem med vand, og dypper dem i f.eks birkes.Rundstykkerne placeres nu på en hulplade, en almindelig bageplade kan også bruges, men en hulplade får bedre fordelt varmen og dampen.Rundstykkerne sættes til hævning i ca. 45 minutter, et sted der både er lunt og fugtigt, så vil du opnå den absolutte bedste resultat. Placer en bradepande i bunden af ovnen. Hvis din ovn har dampfunktion kan dette undlades, så bruger du blot dampfunktionen i ovnen.Ovnen tændes på varmluft og 250 grader.Når ovnen har nået de 250 grader, sættes rundstykkerne i midterste rille i ovnen, og der kommes 1 dl vand i bradepanden som står i bunden af ovnen.ovnen sættes nu ned til 210 grader, og stadig varmluft.Rundstykkerne bages nu ca. 18 minutter, til de er lækre gyldne i farven.
Nutrition
Kalorier: 141kcalKulhydrater: 30gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 325mgKalium: 58mgFiber: 4gVitamin C: 0.003mgCalcium: 29mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse