• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Boller » Rundstykker - Opskrift på bagerens sprøde og luftige morgenbrød

Rundstykker - Opskrift på bagerens sprøde og luftige morgenbrød

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

rundstykker

Oversigt

Toggle
  • Rundstykker - Opskrift på lækre friskbagte sprøde morgenbrød. Få den komplette guide , og tips til hvordan de kan fryses og varmes igen.
  • Rundstykker

Rundstykker - Opskrift på lækre friskbagte sprøde morgenbrød. Få den komplette guide , og tips til hvordan de kan fryses og varmes igen.

Rundstykker - lækre friskbagte sprøde hjemmelavede morgenbrød.
Hvis du skulle ønske at fryse rundstykkerne, skal de blot bages lidt mindre. Når rundstykkerne så er afkølet, kommes de i en pose og kommes i fryseren.

Når så skal varmes igen, dyppes de lige under den kolde hane. Derefter kommes de en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
De bages nu i 5 minutter.

Denne opskrift giver 12 stk hjemmelavede rundstykker.

rundstykker

Rundstykker

Sofus Madsen
Rundstykker - Opskrift på lækre friskbagte sprøde rundstykker. Få den komplette guide , og tips til hvordan de kan fryses og varmes igen.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 55 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 18 minutter min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 141 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl Lunkent vand
  • 500 gram hvedemel
  • 25 gram Gær
  • 10 gram bage enzymer
  • 10 gram Hvedesur
  • 10 gram Salt

sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det godt ca. 5 minutter ved lavt tempo i en røremaskine.
    Herefter æltes det i 5 minutter i højeste tempo.

Rundstykkerne formes

  • Vej rundstykkerne af på en vægt, hvor de hver vejer ca. 70 gram, herefter formes de som boller.
    Når rundstykkerne er formet, pensler du dem med vand, og dypper dem i f.eks birkes.
  • Rundstykkerne placeres nu på en hulplade, en almindelig bageplade kan også bruges, men en hulplade får bedre fordelt varmen og dampen.
    Rundstykkerne sættes til hævning i ca. 45 minutter, et sted der både er lunt og fugtigt, så vil du opnå den absolutte bedste resultat.
  • Placer en bradepande i bunden af ovnen. Hvis din ovn har dampfunktion kan dette undlades, så bruger du blot dampfunktionen i ovnen.
    Ovnen tændes på varmluft og 250 grader.
  • Når ovnen har nået de 250 grader, sættes rundstykkerne i midterste rille i ovnen, og der kommes 1 dl vand i bradepanden som står i bunden af ovnen.
    Ovnen sættes nu ned til 210 grader, og stadig varmluft.
  • Rundstykkerne bages nu ca. 18 minutter, til de er lækre gyldne i farven.
  • Rundstykker skal nu køle lidt af på en bagerist.
    Velbekomme.
    rundstykker

Ernæringsindhold

Kalorier: 141kcalKulhydrater: 30gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 325mgKalium: 58mgFiber: 4gVitamin C: 0.003mgCalcium: 29mgIron: 1mg
Søgeord rundstykker
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Scrambled eggs - Opskrift på røræg til morgenmad og brunch
Havregrød - Sådan tilberedes den perfekte grød på 5 minutter
Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller
Tebirkes - Opskrift på nemme københavnerbirkes
kogetid æg - Guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • gulerodsboller
    Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
  • Brioche burgerboller
    Brioche burgerboller - opskrift på de bedste brioche boller
  • paninibrød
    Paninibrød - Den bedste panini opskrift på italiensk brød
  • koldhævede boller
    Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.