Ristet hotdog

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Ristet hotdog
ristet hotdog
Ristet hotdog – Sådan laver du klassisk hotdog med det hele

Ristet hotdog – Sådan laver du klassisk hotdog med det hele

Ristet hotdog består af en kogt eller ristet pølse, gerne en wiener pølse. Denne pølse ligges i en pølsebrød, herefter kommes der sennep, ketchup, remoulade samt rå og ristede løg og agurkesalat.

De danske pølsevognene havde sin storhedstid i 60’erne og 70’erne, hvor de udviklede den ristede hotdog gradvist som vi alle kender den i dag.

En hotdog bliver lavet på rigtig mange måder. f.eks. i Sverige vil du kunne finde de ristede hotdog med kartoffelmos ovenpå. I Norge laver de deres hotdog med rejesalat, så der er stor forskel på hvad man gør med sin ristede hotdog.

Den helt traditionelle ristet hotdog opskrift blev opfundet i USA, hvor den amerikanske hotdog er med en pølse, sennep, brød og syltede agurker.

Denne opskrift giver 20 stk pølsebrød til f.eks hjemmelavet ristet hotdog

Prøv vores fantastiske opskrift på Ristede løg

ristet hotdog

Ristet hotdog opskrift

Sofus Madsen
Lækker opskrift på hotdog med det hele
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 20 Stk
Kalorier 2924 kcal

Ingredienser
  

Pølsebrød 20 Stk

Ristet hotdog

  • Hakket løg
  • Agurkesalat
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Sennep
  • Ristet løg

Sådan gør du
 

Pølsebrød

  • Varm mælk og vand op i en gryde til det er ca 38 grader ( håndvarmt).
    Smuldr gæren ned i en skål og tilsæt det håndvarme vand og mælk.
    Rør gæren ud godt ud.
    Tilsæt resten af ingredienser, og ælt det dejen grundig igennem.
    Sæt dejen til hvile i skålen i 10 minutter – kom et viskestykke henover skålen.
    Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem igen.
    Skær dejen ud i 20 lige store stykker og rul dem ud til pølser.
    Læg pølserne på bradepanden, med bagepapir.
    De sættes nu til at hæve i ca, 50 minutter, med et viskestykke henover.
    Bemærk at de hæver til ca dobbelt størrelse.
    Pølsebrødene bages i midterste rille i ca. 15 minutter ved 250 grader.
    Hold øje med dem.
    Velbekom.

Ristet hotdog

  • Skær pølsebrød på langs.
    Kom en pølse ned brødet.
    Kom en streg af ketchup, remoulade og sennep ovenpå pølsen.
    Kom rå og ristede løg henover pølsen.
    Slut din ristede hotdog af med agurkesalat.
    Nyd din ristede hotdog med en cocio.
    Velbekomme 🙂
    ristet hotdog

Nutrition

Kalorier: 2924kcalKulhydrater: 592gProtein: 88gFedt: 17gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 24mgNatrium: 509mgKalium: 1403mgFiber: 24gSukker: 13gVitamin A: 324IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 377mgIron: 36mg
Søgeord hotdog, Pølsebrød, ristet hotdog
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til hjemmelavet ristet hotdog opskrift

Kan pølsebrødene fryses ??
Du kan roligt fryse dine pølsebrød. Når pølsebrødene er blevet kolde, kommer du dem blot i en frysepose. Brødene kan nemt holde sig i 2-3 måneder i fryseren.
Når du tager brødene op til dine ristet hotdog eller andet, skal de helt optøes.
Herefter kommer du dem i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn, i ca. 8 minutter.
Så er de ligeså gode som da havde dem friskbagte.

Kan jeg forberede dejen til brødet dagen før??
Genrelt kan du sagtens koldhæve de flere typer bagværk, dette gør sig også gældende for disse ristede hotdog brød. Dog skal du kun bruge ca. 20 gram gær i denne opskrift. Når dejen er slået sammen, stiller du den på køl.
Når du så skal bruge dejen, former du pølsebrødene, og kommer dem over på bagepladen. Lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 1 time, før du begynder at bage pølsebrødene.

Hvorfor hedder det en ristet hotdog???
Da en kendt avistegner ved navnen Tad dorgan i 1920’eren tegnede en ret munter gøende og svedig pølse, som lå i et aflangt brød. Da han skulle skrive navnet, kunne han ikke huske hvordan han skrev dachshund, altså gravhun på dansk. Derfor skrev han i stedet ordene hot dog under tegningen.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner