Risotto med svampe er blandt de helt store klassikere indenfor risotto. Server den evt. med et stykke kyllingebryst.
Risotto med svampe er blandt de helt store klassikere indenfor risotto. Hvilket jeg virkelig godt kan forstå, da det smager helt uimodståeligt.
Risotto er en utrolig lækker cremet italiensk ret, som er meget nemt at lave.
Server den som den er, eller server den evt. med et stykke kyllingebryst.
Prøv også vores lækre opskrift på Waldorfsalat
Risotto med svampe
Risotto med svampe er blandt de helt store klassikere indenfor risotto. Server den evt. med et stykke kyllingebryst.
Ingredienser
Svampe - Jeg har brugt champignon - men andre svampe kan sagtens bruges.
- 300 gram champignon
- 50 gram Smør
Risotto
- 3 spsk olivenolie
- 1 stk Fint hakket løg
- 2 stk Fede hvidløg (Hakket)
- 400 gram risotto
- 1 dl Hvidvin
- 2,5 dl Madlavningsfløde 4%
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 gram Revet parmesan
- ½ bundt Frisk persille
- Salt
- Friskkværnet peber
- Revet parmesan til servering
sådan gør du
Champignon tilberedes
- Tænd kogepladen på høj varme, og tilsæt smør.Kom champignon ned i panden.Når champignon er ristet, kommes de over i en skål.
Risotto med svampe
- Tænd kogepladen på middelvarme.Kom olivenolie i en gryde, og sauter løgene til de er klare og bløde.Hvidløg og ris tilsættes, og svitses i ca. 1 minut.Hvidvinen tilsættes, og der røres godt til den er fordampet.Madlavningsfløde tilsættes, og der røres godt - skal lige op og koge.Grøntsagsbouillonen tilsættes lidt efter lidt, så risene suger forsigtig bouillonen.Det er vigtigt at du røre jævnligt, indtil risene er møre og stadig har bid.Jeg vil sige at det tager ca. 20 minutter, der kan godt være lide forskel på risene.Tilsæt de ristede champignon, parmesan og persille.Rør det hele godt rundt, og lad det stå og småsimre i 5 minutter.Smag til med salt og friskkværnet peber.Server retten varmt, med revet parmesan i en skål.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 1639kcalKulhydrater: 136gProtein: 31gFedt: 103gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.4gKolesterol: 115mgNatrium: 43320mgKalium: 271mgFiber: 10gSukker: 21gVitamin A: 1437IUVitamin C: 1mgCalcium: 354mgIron: 5mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar