• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Risotto med svampe

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
risotto med svampe
Risotto med svampe er en utrolig lækker cremet italiensk ret, som er meget nemt at lave.

Risotto med svampe er blandt de helt store klassikere indenfor risotto. Hvilket jeg virkelig godt kan forstå, da det smager helt uimodståeligt.
Risotto er en utrolig lækker cremet italiensk ret, som er meget nemt at lave.
Server den som den er, eller server den evt. med et stykke kyllingebryst.

Prøv også vores lækre opskrift på Waldorfsalat

risotto med svampe

Risotto med svampe

Sofus Madsen
Lækker cremet italiensk ret Risotto med svampe
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 Personer
Kalorier 1639 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Svampe – Jeg har brugt champignon – men andre svampe kan sagtens bruges.

  • 300 gram champignon
  • 50 gram Smør

Risotto

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stk Fint hakket løg
  • 2 stk Fede hvidløg (Hakket)
  • 400 gram risotto
  • 1 dl Hvidvin
  • 2,5 dl Madlavningsfløde 4%
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 gram Revet parmesan
  • 1/2 bundt Frisk persille
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Revet parmesan til servering

Sådan gør du
 

Champignon tilberedes

  • Tænd kogepladen på høj varme, og tilsæt smør.
    Kom champignon ned i panden.
    Når champignon er ristet, kommes de over i en skål.

Risotto med svampe

  • Tænd kogepladen på middelvarme.
    Kom olivenolie i en gryde, og sauter løgene til de er klare og bløde.
    Hvidløg og ris tilsættes, og svitses i ca. 1 minut.
    Hvidvinen tilsættes, og der røres godt til den er fordampet.
    Madlavningsfløde tilsættes, og der røres godt – skal lige op og koge.
    Grøntsagsbouillonen tilsættes lidt efter lidt, så risene suger forsigtig bouillonen.
    Det er vigtigt at du røre jævnligt, indtil risene er møre og stadig har bid.
    Jeg vil sige at det tager ca. 20 minutter, der kan godt være lide forskel på risene.
    Tilsæt de ristede champignon, parmesan og persille.
    Rør det hele godt rundt, og lad det stå og småsimre i 5 minutter.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
    Server retten varmt, med revet parmesan i en skål.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 1639kcal (82%)Kulhydrater: 136g (45%)Protein: 31g (62%)Fedt: 103g (158%)Mættet fedt: 25g (156%)Flerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.4gKolesterol: 115mg (38%)Natrium: 43320mg (1883%)Kalium: 271mg (8%)Fiber: 10g (42%)Sukker: 21g (23%)Vitamin A: 1437IU (29%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 354mg (35%)Iron: 5mg (28%)
Søgeord risotto, risotto med svampe
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: risotto med svampe

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Mortensaften – nem opskrift på andesteg
Next Post: Waldorfsalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk