Pandebrød er meget nemme at lave, og smager virkelig fantastiske. Vi bruger dem til rigtig meget både som tilbehør til maden, og som en slags pitabrød med lækker fyld.
Da jeg har valgt at bruge gær, skal fladbrødene stå og hæve i 30 minmutter.
Det gør dem ekstra lækre luftige, og derfor også gode til madpakken dagen efter.
Har du ikke tid til at have dem til at hæve, brug da blot bagepulver i stedet for gær.
Denne opskrift giver 6 stk lækre hjemmelavede fladbrød.
Prøv også vores lækre opskrift på Tzatziki, som passer fantastisk til disse pandebrød.
Pandebrød – opskrift på lækre fladbrød
Sådan laver du nemt din fladbrød
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i en skål, og smuldre gær deri og rør gæren ud.Kom mælk, rapsolie og salt i en skål og rør det rigtig godt sammen.Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens det æltes godt sammen.Når dejen er rørt sammen stilles den til hævning i 30 minutter med et viskestykker henover skålen.
- Drys lidt mel over dejen, og ælt den nænsomt.Dejen deles i 6 lige store dele.Brødene formes små brød, og kommes på en pande med lidt olie.Brødene bage ved høj varme i 1-2 minutter på hvert side.Brødene serveres straks.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 310kcal (16%)Kulhydrater: 48g (16%)Protein: 10g (20%)Fedt: 10g (15%)Mættet fedt: 1g (6%)Flerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 2mg (1%)Natrium: 73mg (3%)Kalium: 123mg (4%)Fiber: 7g (29%)Sukker: 1g (1%)Vitamin A: 27IU (1%)Vitamin C: 0.01mgCalcium: 66mg (7%)Iron: 2mg (11%)
Skriv et svar