Øllebrød

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Øllebrød
Øllebrød
Øllebrød – Gammeldags opskrift med hvidtøl og flødeskum

Øllebrød – Gammeldags opskrift med hvidtøl og flødeskum

Øllebrød opskrift på en af de helt store klassiske retter. Mange husker den helt sikkert fra barndommen, og er måske gået lidt i glemmebogen. Det er virkelig ærgerligt, da jeg syntes den smager helt fantastisk. Hvis man har noget rugbrød der skal bruges, er det en super måde at få det brugt på. Det rugbrød vi plejer at bruge, er den gode gamle sønderjyske rugbrød. Men du kan sagtens bruge andre slags rugbrød. Jeg laver altid min hjemmelavet øllebrød opskrift med hvidtøl, da det giver en rigtig god smag til retten.
Denne opskrift er lavet til i alt 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Koldskål med tykmælk og æg

øllebrød

Øllebrød

Sofus Madsen
Gammeldags opskrift med hvidtøl
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 timer
Tilb. tid 30 minutter
0 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert, Morgenmad
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 376 kcal

Ingredienser
  

Øllebrød

Topping

Sådan gør du
 

Øllebrød

  • Skær brødet i terninger og tilsæt de resterende ingredienser i en gryde.
    Sæt gryden i kog, og lad det simre i 20 minutter.
    Blend din øllebrød sammen, til det har en passende konsistens.
    Tilsæt evt. vand hvis grøden er for tyk.
    Retten skal nu simre i ca. 10 minutter ved svag varme.
    Smag øllebrød til.

Topping

  • Pisk fløden til skum, og server det sammen med øllebrød.
    Velbekomme. 
    øllebrød

Nutrition

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 32gProtein: 7gFedt: 25gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 71mgNatrium: 444mgKalium: 164mgFiber: 4gSukker: 5gVitamin A: 923IUVitamin C: 1mgCalcium: 88mgIron: 2mg
Søgeord øllebrød
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på hjemmelavet øllebrød

Hvis du skulle være så heldig at have lavet for meget, så smid endelig ikke det sidste ud.
Det kan sagtens holde sig i et køleskab i 2 dage. Du skal blot sørge for at du opbevare det i en lufttæt beholder. Ønsker du at gemme det længere, kan du med fordel fryse det ned. Fryses det ned, anbefaler jeg dig at fryse det i portionsanrettede portioner. Så er det nemt når du ønsker at bruge det hjemmelavet øllebrød..

Øllebrød opskrift til baby

Skal du lave øllebrød til baby, er det vigtigt at den laves uden øl. Til 1 portion skal du bruge 40 gram rugbrød uden kerner og skorpe, og 1 dl vand og 1 tsk sukker. Koges i et par minutter under omrøring. Blend det hele sammen, og kør det tilsidst igennem en sigte. Hvis grøden er for tyk, tilsættes lidt mere vand, til den har den ønskede konsistens.

Vidste du dette om opskrift på øllebrød ??

Det er absolut en af de ældste retter du kan finde i det danske køkken. Det hele det startede for mere end 800 år siden, hvor morgenmaden stod på en solid omgang hjemmelavet øllebrød. I løbet af dagen, kom man det rugbrød der var i overskud ned i en gryde, hvor det blot stod sammen med øllen. Så selve måden man lavede det på dengang, er faktisk den samme som måden vi laver den idag.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner