• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Øllebrød

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Øllebrød
Øllebrød
Øllebrød – Gammeldags opskrift med hvidtøl og flødeskum

Øllebrød – Gammeldags opskrift med hvidtøl og flødeskum

Øllebrød opskrift på en af de helt store klassiske retter. Mange husker den helt sikkert fra barndommen, og er måske gået lidt i glemmebogen. Det er virkelig ærgerligt, da jeg syntes den smager helt fantastisk. Hvis man har noget rugbrød der skal bruges, er det en super måde at få det brugt på. Det rugbrød vi plejer at bruge, er den gode gamle sønderjyske rugbrød. Men du kan sagtens bruge andre slags rugbrød. Jeg laver altid min hjemmelavet øllebrød opskrift med hvidtøl, da det giver en rigtig god smag til retten.
Denne opskrift er lavet til i alt 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Koldskål med tykmælk og æg

øllebrød

Øllebrød

Sofus Madsen
Gammeldags opskrift med hvidtøl
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 t
Tilb. tid 30 min
0 min
Samlet tid 40 min
Ret Dessert, Morgenmad
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 376 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Øllebrød

  • 250 gram Rugbrød uden skorpe og kerner
  • 1 dl Vand
  • 2 stk Hvidtøl (33 cl)
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 spsk Brun farin

Topping

  • 2,5 dl Piskefløde

Sådan gør du
 

Øllebrød

  • Skær brødet i terninger og tilsæt de resterende ingredienser i en gryde.
    Sæt gryden i kog, og lad det simre i 20 minutter.
    Blend din øllebrød sammen, til det har en passende konsistens.
    Tilsæt evt. vand hvis grøden er for tyk.
    Retten skal nu simre i ca. 10 minutter ved svag varme.
    Smag øllebrød til.

Topping

  • Pisk fløden til skum, og server det sammen med øllebrød.
    Velbekomme. 
    øllebrød

Næringsindhold

Kalorier: 376kcal (19%)Kulhydrater: 32g (11%)Protein: 7g (14%)Fedt: 25g (38%)Mættet fedt: 15g (94%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 71mg (24%)Natrium: 444mg (19%)Kalium: 164mg (5%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 5g (6%)Vitamin A: 923IU (18%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 88mg (9%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord øllebrød
  • Havregrød
  • Boller uden æg
  • Bananpandekager
  • Kanelkage uden æg
  • Guldlagkage

Holdbarhed på hjemmelavet øllebrød

Hvis du skulle være så heldig at have lavet for meget, så smid endelig ikke det sidste ud.
Det kan sagtens holde sig i et køleskab i 2 dage. Du skal blot sørge for at du opbevare det i en lufttæt beholder. Ønsker du at gemme det længere, kan du med fordel fryse det ned. Fryses det ned, anbefaler jeg dig at fryse det i portionsanrettede portioner. Så er det nemt når du ønsker at bruge det hjemmelavet øllebrød..

Øllebrød opskrift til baby

Skal du lave øllebrød til baby, er det vigtigt at den laves uden øl. Til 1 portion skal du bruge 40 gram rugbrød uden kerner og skorpe, og 1 dl vand og 1 tsk sukker. Koges i et par minutter under omrøring. Blend det hele sammen, og kør det tilsidst igennem en sigte. Hvis grøden er for tyk, tilsættes lidt mere vand, til den har den ønskede konsistens.

Vidste du dette om opskrift på øllebrød ??

Det er absolut en af de ældste retter du kan finde i det danske køkken. Det hele det startede for mere end 800 år siden, hvor morgenmaden stod på en solid omgang hjemmelavet øllebrød. I løbet af dagen, kom man det rugbrød der var i overskud ned i en gryde, hvor det blot stod sammen med øllen. Så selve måden man lavede det på dengang, er faktisk den samme som måden vi laver den idag.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Desserter Tags: gammeldags øllebrød, hjemmelavet øllebrød, norsk øllebrød, ollebrod opskrift, øllebrød, øllebrød baby, øllebrød med flødeskum, øllebrød med hvidtøl, øllebrød opskrift uden øl, øllebrød wiki

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Pølsemix
Next Post: Boller uden æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk