Øllebrød – her får du den bedste opskrift. Læs den komplette guide og historie omkring. Få opskriften lige her på Madgryden.dk .
Øllebrød opskrift på en af de helt store klassiske retter. Mange husker den helt sikkert fra barndommen, og er måske gået lidt i glemmebogen. Det er virkelig ærgerligt, da jeg syntes den smager helt fantastisk.
Hvis man har noget rugbrød der skal bruges, er det en super måde at få det brugt på. Det rugbrød vi plejer at bruge, er den gode gamle sønderjyske rugbrød. Men du kan sagtens bruge andre slags rugbrød.
Jeg laver altid min hjemmelavet øllebrød opskrift med hvidtøl, da det giver en rigtig god smag til retten.
Denne opskrift er lavet til i alt 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Koldskål med tykmælk og æg
Øllebrød
Ingredienser
Øllebrød
- 250 gram Rugbrød uden skorpe og kerner
- 1 dl Vand
- 2 stk Hvidtøl (33 cl)
- 0,5 tsk Salt
- 1,5 spsk Brun farin
Topping
- 2,5 dl Piskefløde
sådan gør du
Øllebrød
- Skær brødet i terninger og tilsæt de resterende ingredienser i en gryde.
- Sæt gryden i kog, og lad det simre i 20 minutter.
- Blend din øllebrød sammen, til det har en passende konsistens. Tilsæt evt. vand hvis grøden er for tyk.
- Retten skal nu simre i ca. 10 minutter ved svag varme.Smag øllebrød til.
Topping
- Pisk fløden til skum, og server det sammen med øllebrød.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hjemmelavet øllebrød
Hvis du skulle være så heldig at have lavet for meget, så smid endelig ikke det sidste ud.
Det kan sagtens holde sig i et køleskab i 2 dage. Du skal blot sørge for at du opbevare det i en lufttæt beholder. Ønsker du at gemme det længere, kan du med fordel fryse det ned. Fryses det ned, anbefaler jeg dig at fryse det i portionsanrettede portioner. Så er det nemt når du ønsker at bruge det hjemmelavet øllebrød..
Øllebrød opskrift til baby
Skal du lave øllebrød til baby, er det vigtigt at den laves uden øl. Til 1 portion skal du bruge 40 gram rugbrød uden kerner og skorpe, og 1 dl vand og 1 tsk sukker. Koges i et par minutter under omrøring. Blend det hele sammen, og kør det tilsidst igennem en sigte. Hvis grøden er for tyk, tilsættes lidt mere vand, til den har den ønskede konsistens.
Vidste du??
Det er absolut en af de ældste retter du kan finde i det danske køkken. Det hele det startede for mere end 800 år siden, hvor morgenmaden stod på en solid omgang hjemmelavet øllebrød. I løbet af dagen, kom man det rugbrød der var i overskud ned i en gryde, hvor det blot stod sammen med øllen. Så selve måden man lavede det på dengang, er faktisk den samme som måden vi laver den idag.
Skriv et svar