Ølkage er en traditionel gammeldags kage, der smager vidunderligt. Opskriften er meget enkel og let at følge.
Ølkage er en traditionel gammeldags kage, der er kendt for sin fantastiske smag. Denne kage tilberedes ved at blande en række lækre tørre krydderier, som til sidst kombineres med hvidtøl. Det er svært at finde en nemmere kage at bage.
Jeg vil beskrive kagen som sød med et krydret twist, hvilket gør den helt unik og utroligt lækker. Den serveres bedst med lækkert koldt smør på toppen.
Denne opskrift er til ca. 6 personer.
Ølkage
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 400 gram Brun farin
- 2 tsk Stødt kanel
- 0,5 tsk Stødt nellike
- 1 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Bagepulver
- 33 cl Mørk øl eller hvidtøl
sådan gør du
Ølkage
- Ovnen tændes på 175 grader almindelig ovn.
- Kom alle ingredienserne undtagen øl ned i en skål, og bland det godt sammen.Kom øl ned til blandingen, og rør det godt sammen.Dejen hældes i en smurt rugbrødsform.
- Kagen bages i 50-60 minutter, stik i kagen med en kødnål for at se om ølkagen er færdigbagt.
- Når kagen er færdigbagt afkøles den i rugbrødsformen i 10 minutter, herefter vendes den ud på en rist.
- Skær ølkagen ud i skiver og server den sammen med smør.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Øllebrød - Gammeldags opskrift med hvidtøl og flødeskum
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Eton mess - En nem opskrift på en lækker sommerdessert
Fløderand - Den bedste opskrift på en klassisk dessert
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Skriv et svar