Ølkage
Ølkage er en helt klassisk gammeldags kage som smager helt fantastisk. Ølkagen bliver rørt sammen af en masse lækre tørre kryderier, som til sidst bliver rørt sammen med en hvidtøl. nemmere kage at bage tror jeg ikke bliver nemt at finde. Kagen vil jeg betegne som en sød, men også krydret i smagen, hvilket gør den helt unik og virkelig lækker.
Server den kagen med lækkert koldt smør.
Denne opskrift er til ca. 6 personer.
Når du har prøvet denne lækre unikke ølkage, så prøv også vores fantastiske opskrift på gulerodskage med ostecreme her.
Ølkage
opskrift på en klassisk og nem kage med øl
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 400 gram Brun farin
- 2 tsk Stødt kanel
- 0,5 tsk Stødt nellike
- 1 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Bagepulver
- 33 cl Mørk øl eller hvidtøl
Sådan gør du
Ølkage
- Ovnen tændes på 175 grader almindelig ovn.Kom alle ingredienserne undtagen øl ned i en skål, og bland det godt sammen.Kom øl ned til blandingen, og rør det godt sammen.Dejen hældes i en smurt rugbrødsform.Kagen bages i 50-60 minutter, stik i kagen med en kødnål for at se om ølkagen er færdigbagt.Når kagen er færdigbagt afkøles den i rugbrødsformen i 10 minutter, herefter vendes den ud på en rist.Skær ølkagen ud i skiver og server den sammen med smør.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 3209kcalKulhydrater: 746gProtein: 67gFedt: 8gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 662mgKalium: 1118mgFiber: 51gSukker: 388gVitamin A: 7IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 691mgIron: 15mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse