
Kyllingelår på kartoffelbund – Opskrift på en lækker og simpel middag med kyllingelår, kartofler og grøntsager.
Kyllingelår på kartoffelbund med friske grøntsager er en utrolig lækker og nem ret. Den er perfekt til travle hverdage og de hyggelige weekender. Denne opskrift på kyllingelår i fad er simpelthen fantastisk! Den kræver minimal forberedelse og passer sig selv i ovnen. Dette gør den ideel til hverdage, hvor der ønskes en smagfuld middag, uden for meget besvær.
Retten er både nem at lave og utroligt velsmagende. Kyllingelårene får en skøn smag, mens de langsomt tilberedes på en bund af kartofler og friske grøntsager. Dette giver en perfekt balance af smag og tekstur. Denne ret er desuden perfekt til en god, kold hvidvin i weekenden.
Når jeg serverer kyllingelår på kartoffelbund, vælger jeg altid at servere retten direkte i fadet. Det holder maden varm længere og gør serveringen super enkel. Hvis du vil gøre det ekstra festligt, kan du også portionsanrette retten, hvilket giver en farverig og indbydende præsentation.
I denne opskrift bruger jeg kyllingelår. Du kan sagtens tilpasse den ved at vælge andre udskæringer af kylling. Eller brug en anden type kød, alt efter hvad du foretrækker.
Denne opskrift på kyllingelår i fad er til 4 personer.
Kyllingelår på kartoffelbund
Ingredienser
- 1 stk Porrer
- 4 stk Gulerødder
- 1 stk Squash
- 1000 gram Kartofler
- 4 stk kyllingelår med overlår (store)
- Paprika
- Salt
sådan gør du
Grøntsager klargøres
- Porre: Skær både bund og top af, og flæk porren ned mod rodskiven, så du kan adskille lagene og skylle jorden væk.Gulerødder: Skyl gulerødderne og skræl dem. Skær dem i grove stykker.Squash: Skyl squashen og skær enderne af. Skær den i grove tern.Læg alle ingredienserne i et passende fad og bland dem sammen med hænderne.
Kartoflerne klargøres
- Kartofler: Skyl kartoflerne og skræl dem. Skyl dem derefter igen og skær dem i tern.Læg kartoflerne i fadet og bland dem sammen med grøntsagerne.
Kyllingen klargøres
- Kyllingelår: Gå kyllingelårene efter og tjek, om de er som de skal være. Læg dem ovenpå kartoflerne. Krydr kyllingelårene godt med paprika og salt. Sæt kyllingelårene på kartoffelbunden i ovnen og bag dem i ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft. De er færdige, når saften fra kyllingen er klar.Velbekomme!
Tips til opskrift
Du kan også tjekke, om saften fra kyllingen er klar – så ved du, at de er færdige.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Sommerfuglekylling - kylling på kartoffelbund
Kylling i ovn - Nem opskrift på helstegt kylling
kyllingefrikadeller - Pandestegte frikadeller med kylling
Kylling i paprikasauce - paprikagryde med kylling
Kyllingenuggets med panko - Opskrift på lækre chicken nuggets
Dorte Knudsen
Tak for denne utrolig nemme opskrift.