Hjemmelavede kødboller - Sådan laver du hurtigt dine egne hjemmelavet boller, til f.eks. boller i karry. Læs meget mere lige her.
Kødboller - Sådan laver du hurtigt de perfekte boller til boller i karry.
Opskriften er utrolig nem at gå til, og der bruges blot 7 ingredienser.
Kom alle ingredienserne i en skål, og rør det godt sammen.
Når du først har prøvet dem, vil du ikke vælge dem fra supermarkedet. De smager fantastisk.
Brug dem til vores lækre opskrift på boller i karry, eller til en lækker omgang Oksekødssuppe.
Denne opskrift på kødboller er til i alt 4 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på lady og vagabonden
Kødboller hjemmelavede - Nem opskrift
Ingredienser
Kødboller
- 500 gram Hakket svinekød
- 1 stk Æg
- 2 spsk Hvedemel
- 1 stk Fint hakket løg
- 0,25 dl Sødmælk
- Salt
- Peber
sådan gør du
kødboller
- Kom alle ingredienserne ned i en skål.Rør det hele rigtig godt sammen - det skal røres til det bliver lidt sejt.Brug meget gerne en køkkenmaskine til opgaven.Sæt farsen til kødboller til hvile i ca. 1 time.
- Sæt en gryde i kog - når vandet koger sætter du temperaturen ned til middel.Form kødbollerne med en spiseske som er dyppet i vandet, og kom dem i gryden med varmt vand.Når kødboller stiger op til overfladen er de færdige.
- Prøv at skær en af kødbollerne igennem for at se om de er helt færdige, de skal have ca. 5 minutter alt efter størrelsen.Tag dem op og placere dem på en tallerken.kødbollerne er nu klar til brug.Velbekom.
Tips til opskrift
Hvis du ønsker at opbevare dem i længere tid, kan man sagtens fryse dem.
I en fryser kan de holde sig i ca. 3 mdr.
Ernæringsindhold
Kan man fryse hjemmelavede kødboller
Du kan roligt lave en ordentlig portion kødboller, da de sagtens kan fryses.
Når jeg laver kødbollerne plejer jeg at lave både store og små. Så har jeg både til en god omgang suppe, og til f.eks boller i karry eller lady og vagabonden ret. du kan fryse kødbollerne i op til 3 mdr.
Må jeg lave kødbollerne dagen før?
Ja du kan roligt lave bollerne dagen før, faktisk vil jeg sige at det blive de bestemt bedre af.
Da de som så meget andet, rigtig kan sætte sig og give endnu mere smag.
Så skal du holde fødselsdag eller lignende, så kan du roligt lave disse lækre hjemmelavede kødboller af oksekød dagen før.
Kan denne opskrift bruges til suppeboller?
Ja denne opskrift kan sagtens bruges til suppeboller også. Da det kun er størrelsen der afgøre om de er til suppe eller til f.eks boller i karry. Når jeg laver suppeboller, plejer jeg blot at bruge en teske, så tager det ikke langtid at lave en portion.
hvis du skulle være så heldig at der er nogle i overskud, kan du roligt fryse dem ned, og bruge det til næstegang du skal have suppe. De kan holde sig op til 3 mdr. i fryseren.
Skriv et svar