Kanelsnurrer - Her får du min bedste opskrift på de lækreste snurrer med kanel. Med denne opskrift er det meget nemt at lave dem.
Hvis der er noget som jeg virkelig elsker, så er det duften af friskbagte kanelsnurrer. Når den duft er i luften, så ved man bare at der skal hygges med lune snurrer med kanel. Hvis du syntes de ligner meget de traditionelle snegle som man kender, så er det helt rigtigt, de er bare en luksus version af snegle.
Man skulle tro at det er lidt svært at bage denne kanelsnurre opskrift, men dette er faktisk slet ikke tilfældet. Den første kan godt drille lidt, men så går det ret godt med de sidste. Hvis du syntes de ligner meget de traditionelle snegle som man kender, så er det helt rigtigt, de er bare en luksus version af snegle.
Denne kanelsnurrer opskrift giver ca. 14 stk, selvfølgelig afhængig af størrelsen du vælger dine kanelsnurre skal være.
Har du prøvet vores lækre opskrift på en drømmekage
Kanelsnurrer
Ingredienser
Kanelsnurrer
- Dej
- 4 dl Sødmælk
- 50 gram Gær
- 2 stk Æg
- 2 tsk Salt
- 5 spsk Sukker
- 3 tsk Kardemomme
- 150 gram Smør (Stue temperatur)
- 1000 gram Hvedemel
Remonce til kanelsnurrer
- 200 gram Blød smør
- 100 gram Brun farin
- 100 gram Sukker
- 4 spsk Kanel
- 100 gram Revet marcipan
- 0,5 tsk Kardemomme
Pensling
- 1 stk Æg
sådan gør du
Kanelsnurrer opskrift
- Mælken varmes til det er lunken (fingervarm) i en gryde. Hæld mælken over i en skål, smuldr gæren ned i gryden, og rør det ud i mælken.
- Æg, salt, sukker og kardemomme kommes i skålen, og det røres ud i skålen.
- smør skæres i tern, og melet tilføjes. Dejen æltes godt til det er smidigt.Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.
- Dejen til kanelsnurrer vendes nu ud på en meldrysset bord, og rulles ud til en bredde på ca 30×50 cm. Herefter smørres din remonce ud på dejen.
- Skær nu dejen med din remonce ud i ca 3 cm strimler. Drej strimlen rundt så den bliver snoet, og rulles til sidst sammen i en ring på bagepladen.Kanelsnurrer skal nu hæve i ca. 15 minutter.
- 1 æg piskes sammen i en skål.Kanelsnurrerne pensles med det piskede æg, gerne henover kanelfyldet også. Så er du sikker på at fyldet ikke løber under bagningen.Kanelsnurrer bages i ca 17 minutter ved 200 grader på midterste rille.Velbekom
Remonce til kanelsnurrer
- Kom smør, farin, sukker, stødt kanel, marcipan og kardemomme ned i skål, og rør det godt sammen.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på kanelsnurrerne
Skulle du være så heldigt at have lidt i overskud, som der ikke blev spist. Kan du opbevare dem i 3 dage i en lukket pose. Men de skal lige lunes i mikro eller ovn, inden de skal nydes. Ønsker du at fryser kanelsnurren ned, kan du sagtens gøre dette. Læg dem til optøning et par timer før de skal spises, og lun dem lige inden servering. Så har du de lækreste kanelsnurrer som da du bagte dem. I fryseren kan de holde sig ca. 3 mdr.
Skriv et svar