
Kajkager - Oplev denne utroligt lækre kajkage, som er fyldt med hjemmelavet jordbærmousse og smørcreme. De smager simpelthen himmelsk.
Kajkager - prøv denne lækre kage med en hjemmelavet jordbærmousse til.
Når du laver din jordbærmousse, er det meget vigtigt.
Du ikke kommer alt det let piskede flødeskum i på en gang.
Det vil få din jordbærmousse til at skille. Derfor kommer jeg først 6 spsk i rører det godt, og derefter 6 spsk og rører det sammen, og så kommer du først det resten i. Dette gør at du får den lækreste jordbærmousse som ikke skiller.
Kajkager
Ingredienser
Kajkager
- 3 stk Æg
- 200 gram Sukker
- 160 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1,5 tsk Vaniljesukker
- 1,5 dl Mælk
Smørcreme
- 200 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 240 gram Flormelis
- 2 spsk Jordbærmarmelade
- 4 tsk Limesaft
- Rød pastafarve eller frugtfarve
Jordbærmousse
- 300 gram Frosne jordbær
- 2 spsk Sukker
- 2 spsk Vaniljesukker
- 7 stk Husblas
- 500 ml Piskefløde
Marcipanovertræk
- 400 gram Marcipan
- Grøn pastafarve eller frugtfarve
- 5 spsk Flormelis
- 40 gram Mørk chokolade 70%
sådan gør du
- Kajkagen bages
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Æg og sukker piskes til det bliver til en luftig masse.Tilsæt mel, vaniljesukker og mælk, og pisk det hele rigtig godt rundt.
- Til sidst tilsættes bagepulver, hvor du stille og roligt vender det rundt.Dejen kommes ned i dine muffins forme.
- Kajkagerne bages midt i ovnen, ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.Kajkagerne stilles nu til afkøling på en bagerist.
Smørcreme
- Kom alle ingredienserne ned i en skål, og pisk det hele godt sammen til det bliver en lækker blød smørcreme.
Jordbærmousse
- Kog jordbær med sukker og vaniljepulver op.Stavblend det hele, og lad det så og køle lidt af.
- Kom husblas i blød i noget koldt vand i 5 minutter.Tag det op og vrid husblas, og kom det ned i jordbærmassen.Køl massen af, rør gerne i det en gang imellem.
- Flødeskummen piskes let.Tilføj 3 spsk. af det let piskede flødeskum til jordbærmassen, og rør det godt rundt.Tilføj igen 3 spsk. flødeskum, og rør det igen rigtig godt rundt.Grunden til at du skal tilsætte det let piskede flødeskum lidt af gangen, er for at din jordbærmasse ikke skiller.
- Resten af det let piskede flødeskum kommes nu i massen, og det hele røres godt sammen.
Kajkagerne udhules
- Når kagerne er kølet helt ned, skal de udhules.start fra toppen, og fjern ca. ⅔ dele af det.
- Kajkagerne fyldes nu med jordbærmousse. Vi brugte en sprøjte til at fylde alle kagerne op. Kajkagerne sættes på køl, til moussen har sat sig helt.
Design af kajkagerne
- Smørcremen smøres ud på kajkagerne, ikke på toppen og bunden.På toppen af din kajkage sprøjter du jordbærmousse på.
- Læg din marcipan forsigtig over kagen.kom 2 små kugler på kagen, som skal ligne øjne.
- Kom derefter lidt chokolade på marcipankuglerne.skær nu et lille hul i marcipanen under øjnene til munden.
- Vi havde lidt chokolade i overskud, det brugte vi til at smøre lidt chokolade i bunden.Velbekomme med dine kajkager.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Påskekylling a la kajkage - opskrift på lækre påskekager
Lagkagebunde - opskrift på 3 stk lækre luftige bunde med vanilje
Den du ved nok - Opskrift på nem chokolade drømmekage
Eton mess - En nem opskrift på en lækker sommerdessert
Jordbærroulade - Opskrift på nem roulade med jordbær
Skriv et svar