Hvid sovs – Sådan laver du bechamelsovs
Hvid sovs eller bechamelsovs bliver denne sovs kaldt.
Sovsen består af smør, mel og mælk.
Opskriften du får her en grund opskrift på hvid sovs.
Så kan man sagtens sætte sit eget præg på sovsen efterfølgende.
Det er også hvid sovs som bruges til forskellige stuvede retter.
Prøv vores virkelig lækre opskrift på en hjemmelavede Monaysauce
Hvid sovs – Sådan laver du bechamelsovs
nem opskrift på mælkesovs
Sådan gør du
Hvid sovs
- Tænd kogepladen på lidtover middel.Kom smør i og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.Mælken tilsættes og røres godt til der haves en jævn blanding. Sovsen koges op.Skrue ned på svag varme, og koges i ca. 5 minutter.Hvis konsistensen er for tyk, kommes lidt mælk i til konsistensen er som ønsket.Smag til med salt og evt. frisk kværnet peber.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 105kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 25mgNatrium: 77mgKalium: 152mgFiber: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 312IUCalcium: 125mgIron: 0.02mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse