Hvid sovs – Sådan laver du bechamelsovs

hvid sovs
hvid sovs

Hvid sovs eller bechamelsovs bliver denne sovs kaldt.
Sovsen består af smør, mel og mælk.
Opskriften du får her en grund opskrift på hvid sovs.
Så kan man sagtens sætte sit eget præg på sovsen efterfølgende.
Det er også hvid sovs som bruges til forskellige stuvede retter.

Prøv vores virkelig lækre opskrift på en hjemmelavede Monaysauce

hvid sovs

Hvid sovs – Sådan laver du bechamelsovs

Sofus Madsen
nem opskrift på mælkesovs
5 fra 1 stemme
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken dansk
Antal 5 dl
Kalorier 105 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

Hvid sovs

  • Tænd kogepladen på lidtover middel.
    Kom smør i og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.
    Mælken tilsættes og røres godt til der haves en jævn blanding.
    Sovsen koges op.
    Skrue ned på svag varme, og koges i ca. 5 minutter.
    Hvis konsistensen er for tyk, kommes lidt mælk i til konsistensen er som ønsket.
    Smag til med salt og evt. frisk kværnet peber.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 105kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 25mgNatrium: 77mgKalium: 152mgFiber: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 312IUCalcium: 125mgIron: 0.02mg
Søgeord hvid sovs
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner