Hindbærsnitter – Prøv denne fantastiske opskrift på nitter, med få ingredienser. De smager helt fantastiske. Få opskriften her på Madgryden.
Hindbærsnitter er altid et hit til kaffebordet, og så er de faktisk ret lette at lave. De lækre hinbærsnitter har været populære i rigtig mange år, og kan findes i rigtig mange forskellige former.
Jeg har set mange der blot stikker dejen ud, hvilket også er meget smart. Så passer de 100 procent ovenpå hinanden, når du skal til bygge dine snitter op.
Det gode ved denne hindbærsnitter opskrift, er at du kan variere den med det fyld du føler for.
Opskriften giver i alt 10 stk. lækre sprøde himbærsnitter.
Prøv også vores lækre opskrift på en nem citronmåne lige her.
Hindbærsnitter
Ingredienser
Hindbærsnitter
- 200 gram Smør
- 350 gram Hvedemel
- 150 gram Flormelis
- 1 spsk Vaniljesukker
- 1 stk Æg
- 2 dl Hindbærmarmelade
Glasur
- 200 gram Flormelis
- 2 spsk Varmt vand
sådan gør du
Dejen
- Skær smørret i små stykker, og pisk det sammen med melet.Tilsæt flormelis, vaniljesukker og æg, ælt det godt sammen.Sæt det på køl i ca. 1 time.
Del Dejen
- Del dejen ud i 2 portioner, og rul dem ud til 2 lige store firkanter.Sæt dem på en plade med bagepapir.
- Bag dem i ca. 20 minutter ved 175 grader.De skal være gyldne.Når kagerne er lidt afkølet, skæres de ud i 10 lige store firkanter.
Hindbærsnitter
- Rør glasuren sammen.Smør marmelade på 10 af kagerne, og glasur på de andre 10.
- Læg dem sammen med glasuren opad.Pynt dine hindbærsnitter evt. med krymmel.Velbekom.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hindbærsnitter
Himbærsnitter kan holde sig i max 3 dage, men kom dem ikke i en køleskabet eller lignende, så vil de blive bløde. Ønsker du at opbevare dine snitter i længere tid, så kan du med fordel fryse din mørdej ned. I fryseren vil dejen kunne holde sig i ca. 3 måneder. Når du skal lave dine hindbærsnitter, tager du den blot op, og optøer den ved stuetemperatur. Derefter følger du blot opskriften, og du vil få den lækreste hjemmelavede hindbærsnitter.
Variationer af himbærsnitter
hinbærsnitter behøves ikke kun at være hindbær. Når du laver din mørdej. kan du f.eks. lave nogle med Jordbærmarmelade, blåbærmarmelade, rabarbermarmelade eller sveskemarmelade. Man kan lave dem i alle mulige forskellige variationer. Hvilket også gør det mere spændene, hvis man laver mange på en gang.
Vidste du dette om hjemmelavede hindbærsnitter?
Himbærsnitter stammer helt tilbage fra ca. 1750, hvor nogle husmødre eksperimentere med en mørdej. Her prøver de at ligge forskellige slags frugt imellem lagene på mørdej. nu skrev jeg lagene, og det gør jeg fordi at de byggede deres snitter op i flere lag. Snakker man om specialister i at bage snitter, så slipper man ikke udenom at nævne Anna Achers mor. hun var en særdeles velkendt for hendes hjemmelavede hindbærsnitter.
Skriv et svar