
Hakkebøffer med bløde løg - Opskrift på fantastiske bøffer med løg og en lækker, cremet brun sovs. Kan bla. serveres med kogte gulerødder.
Hakkebøffer med bløde løg og en brun sovs er en sand klassiker i det danske køkken. Til denne ret serveres traditionelt hvide kogte kartofler.
Som tilbehør kan man vælge mellem forskellige grøntsager såsom kogte gulerødder, syltede agurker eller asier, der tilføjer et friskt og syrligt element til måltidet. Denne ret er en garanteret succes i ethvert dansk hjem og vil uden tvivl vække begejstring ved middagsbordet.
Denne opskrift på bøffer med bløde løg er til 4 personer.
Hakkebøffer med bløde løg
Ingredienser
Hakkebøffer med bløde løg
- 3 stk Løg
- 50 gram Smør
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 2 dl oksebouillon
- 1,5 spsk maizena
- madkulør
sådan gør du
Løg
- Løgene pilles. Halver løgene og de snittes. Løgene skal ristes gyldne i ca. halvdelen af smør (25 gram).De brunede løg ligges nu over i en lille skål.
Hakkebøffer
- Oksekødet deles i 4 og formes til bøffer. Det er vigtigt at du ikke presser kødet for hårdt.
- Bøfferne krydres herefter med salt og peber. Bøfferne brunes af på begge sider i de sidste 25 gram smør.
- Det er her vigtigt at du vender dem jævnligt. Bøfferne skal Steges i ca. 2 minutter på begge sider. Bøfferne sættes over på en tallerken.
Sovsen
- Det gør ingenting at der er lidt rester fra bøfferne, eller løgene.Det giver bare mere smagen til sovsen.
- Kom oksebouillon og lidt kartoffelvand over på panden.Sovsen jævnes – med maizena og lidt vand.Når den ønskede konsistens er opnået, kommes lidt kulør i sovsen.
Hakkebøffer med bløde løg
- Bøfferne kommer nu tilbage i panden med sovs.De ristede løg fordeles oven på bøfferne.
- Hakkebøffer med bløde løg skal nu simre i ca. 5 minutter, ved svag varme.Retten serveres varmt.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Bløde løg - Opskrift på de bedste løg til hakkebøfferne
Agurkesalat - Opskrift på lækre syltede agurker
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Baguette opskrift - Lækre luftige flutes med en sprød skorpe
Skriv et svar