Hakkebøffer med bløde løg og brun sovs


Hakkebøf med bløde løg og en fantastisk lækker brun sovs til.
Til en god gang hakkebøf med bløde løg, serveres der hvide kogte kartofler.
Servere denne lækre klassiker med tilbehør, f.eks kogte gulerødder, syltede agurker eller asier.
Jeg garantere den vil falde i god smag hjemme hos dig.
Velbekomme
Prøv også vores opskrift på Flæskesteg med sprødt svær og lækker flæskestegssovs

Hakkebøffer med bløde løg og brun sovs
Hakkebøf med bløde løg
Ingredienser
- 3 stk Løg
- 50 gram Smør
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 2 dl oksebouillon
- 1,5 spsk maizena
- madkulør
Sådan gør du
Løg
- Løgene pilles. Halver løgene og de snittes. Løgene skal ristes gyldne i ca. halvdelen af smøret (25 gram).De brunede løg ligges nu over i en lille skål.
Bøf
- Oksekødet deles i 4 og formes til bøffer. Det er vigtigt at du ikke presser kødet for hårdt. Bøfferne krydres herefter med salt og peber. Bøfferne brunes af på begge sider i de sidste 25 gram smør. Det er her vigtigt at du vender dem jævnligt. Bøfferne skal Steges i ca. 2 minutter på begge sider. Bøfferne sættes over på en tallerken.
Sovsen
- Det gør ingenting at der er lidt rester fra bøfferne, eller løgene.Det giver bare mere smagen til sovsen.Kom oksebouillon og lidt kartoffelvand over på panden.Sovsen jævnes – med maizena og lidt vand.Når den ønskede konsistens er opnået, kommes lidt kulør i sovsen.
Hakkebøf med bløde løg
- Bøfferne kommer nu tilbage i panden med sovs.De ristede løg fordeles oven på bøfferne.Det hele skal nu simre i ca. 5 minutter, ved svag varme.Retten serveres varmt.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 413kcalKulhydrater: 1gProtein: 22gFedt: 35gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 2gKolesterol: 116mgNatrium: 447mgKalium: 370mgFiber: 0.05gSukker: 0.04gVitamin A: 313IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 29mgIron: 3mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse