Gullash er en rigtig lækker simreret, som består af oksekød i tern, med en masse lækre grøntsager.
Her får du min bedste opskrift på en rigtig dansk klassiker, nemlig gullash med kartoffelmos. Denne ret består af oksekød skåret i tern, og en masse lækre grøntsager.
At den skal stå og simre i mindst 2 timer er meget vigtigt.
Dels giver det en god smag, men det giver virkelig også noget lækkert mørt kød.
Det tager ikke langtid at bikse en gullasch sammen, det der tager tiden er at den skal stå og simre i 2 timer.
Gullasch er både nemt og lækkert, og herhjemme elsker vi den alle.
Gullash med kartoffelmos
Ingredienser
Gullash
- 25 gram Smør
- 2 stk Fint hakket løg
- 4 stk Gulerødder tynde skive
- 400 gram Oksekød i tern
- 1 stk Oksebouillonterning
- 1 dåse Flåede tomater
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk Paprika
- 1 dl Piskefløde
- 500 ml Vand
- Salt
- Friskkværnet peber
Smørbolle til jævning
- 10 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 1 spsk Hvedemel
sådan gør du
Gullash
- Rens løgene og skær dem i grove tern.Rens gulerødderne og skær dem i skiver.
- Tænd kogepladen på middelvarme.Kom 25 gram smør ned i en gryde, og svits løg og gulerødderne.
- Kom oksekødet i - og brunes af.Flåede tomater, tomatpure, paprika, fløde og vand tilsættes.
- Det hele røres godt rundt, og gryden bringes i kog.Læg et låg på, og lad gullash stå og simre i ca. 2 timer ved svag varme.
Smørbolle
- Stivelse af gullashÆlt hvedemel og blødt smør godt sammen, og rør den ud i din gullash.
- Nu skal det hele op og koge, i ca. 5 minutter uden låg.Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Serveres straks med kartoffelmos.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Kartoffelmos opskrift - Sådan laves en luftig mos
Kartoffelmos med gulerødder - Nem og lækker opskrift
Millionbøf med kartoffelmos - Opskrift på lækker klassiker
Brændende kærlighed - Dansk klassiker med kartoffelmos
Mørbradgryde - Opskrift på gryderet med bacon og pølser
Skriv et svar