
Grydestegt kylling - Opskrift på en meget lækker klassiker kylling i gryde. Utrolig nem at lave. Lækkert mørt kød med en fantastisk sovs til.
Grydestegt kylling - Ja så kan vi næsten ikke komme tættere på de gode gamle retter.
Jeg vil ikke sige at det skete tit vi fik denne ret, men vi fik den hvert fald et par gange om året. Jeg sagde til min kone i går, at jeg syntes, vi snart skulle have det igen. I dag fik vi det så, da svigor også var forbi.
Det sjove var lidt at vi talte om hvornår vi sidste havde fået kylling i gryde, og det var faktisk langtid siden vi alle havde fået det. Både konen og svigermor havde ikke fået det siden hendes bedstemor og mor havde lavet det. Jeg havde ikke selv fået retten siden min mor lavede det, og det er faktisk ret synd.
Fordi grydestegt kylling smager jo virkelig lækkert, og kødet bliver så lækkert mørt .
Denne opskrift du får her på kylling i gryde er til 4 personer.
Grydestegt kylling
Ingredienser
Grydestegt kylling
- 1200 gram Kylling
- 1 bundt Frisk persille
- 50 gram Smør
- Salt
- Friskkværnet peber
Brun sovs
- 30 gram Smør
- 2 spsk Hvedemel
- 3 dl Vand fra kylling
- 2 dl Sødmælk
- Salt
- friskkværnet peber
- Madkulør
sådan gør du
- Vingerne klippes af.Kyllingen renses og skylles af.Kom salt og friskkværnet peber ind i kyllingen, og gnid det grundig rundt.Kom persille ind i kyllingen, og luk den til med 2 stk. kødnåle.
- Tænd kogepladen på over middel, og kom smør i en gryde.Når smørret er gyldent , brunes kyllingen af på alle sider.
- Drys kyllingen let med salt og friskkværnet peber.Kom vand ned til kyllingen, kyllingen skal ¾ dækkes med vand.Bring gryden i kog, og skru ned til svag varme.Læg låg på, og lad kyllingen stege i 30 minutter.
- Vend kyllingen rundt, og steg den videre i 30 minutter.Tjek om saften fra kyllingen er klar, er den klar til servering.
- Tag noget af skyen fra gryden, og brug til din sovs.Klip den grydestegt kylling ud i 6 dele.Velbekomme.
Brun sovs
- Tænd kogepladen på lidt over middel. Kom smør i en gryde og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.Tilsæt vand fra kyllingen, og pisk det godt sammen.Kom 2 dl sødmælk ned til sovsen, og pisk det godt sammen.
- Skru ned til svag varme, og lad den simre i ca. 5 minutter.Er sovsen for tyk kommes mere vand fra kylling i.Kom madkulør i sovsen.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Sommerfuglekylling - kylling på kartoffelbund
kyllingefrikadeller - Pandestegte frikadeller med kylling
Kylling i paprikasauce - paprikagryde med kylling
Kylling i ovn - Nem opskrift på helstegt kylling
Karbonader med stuvede gulerødder og ærter
Richard petersen
Sjældent har jeg fået en kylling der er blevet så mør. det skal snart prøves igen.