• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg

Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg

Af Sofus Madsen 1 kommentar

gammeldags oksesteg
Gammeldags oksesteg - Opskrift på mørt grydestegt oksesteg

Oversigt

Toggle
  • Gammeldags oksesteg - Opskrift på en mør og saftig grydestegt oksesteg med en fyldig, lækker brun sovs lavet af stegeskyen.
  • Gammeldags oksesteg
  • Lidt om historie om oksekød ?

Gammeldags oksesteg - Opskrift på en mør og saftig grydestegt oksesteg med en fyldig, lækker brun sovs lavet af stegeskyen.

Her får du opskriften på en gammeldags oksesteg, der bliver så mørt, at det nærmest smelter på tungen. Denne opskrift er både nem og lækker, da stegen passer sig selv langt hen ad vejen. Du skal blot brune kødet af på alle sider og derefter brune grøntsagerne. Når det er gjort, lægges kødet tilbage i gryden, og vand hældes over, så det dækker stegen. Herefter skal den simre, indtil den er perfekt tilberedt.

Når du vælger et stykke kød til din gammeldags oksesteg, vil jeg altid anbefale at vælge oksetykkam. Oksetykkam sidder på koens muskelskuldre, og du er dermed garanteret et mørt og smagfuldt stykke kød. Det er vigtigt at skelne mellem oksebov og oksetykkam – de er nemlig ikke det samme, så sørg for at vælge det rette stykke kød til din gammeldags opskrift.

I denne opskrift får du også en skøn opskrift på en brun sovs, der passer perfekt til din gammeldags oksesteg. Sovsen laves af stegeskyen fra stegen, hvilket giver en dyb og fyldig smag, som man ikke kan få nok af.

Denne opskrift på gammeldags oksesteg er beregnet til 4 personer og er perfekt til en lækker middag med familien eller vennerne.

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Sofus Madsen
Gammeldags oksesteg - Opskrift på en mør og saftig grydestegt oksesteg med en fyldig, lækker brun sovs lavet af stegeskyen.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
0 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 259 kcal

Ingredienser
  

Gammeldags oksesteg

  • 1000 gram Oksetykkam
  • 40 gram Smør til stegning
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 stk Løg
  • 2 stk stilke bladselleri
  • 2 stk Porrer
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Sovs til gammeldags oksesteg

  • 30 gram Smør
  • 3 spsk Hvedemel
  • 2 dl vand fra oksesteg
  • 3 dl Sødmælk
  • Madkulør
  • Friskkværnet peber
  • Salt

sådan gør du
 

  • Tænd kogeplade på over middelvarme, gryden skal være godt varm.
    Kom smør ned i en stegegryde, og brun oksetykkam på alle sider.
    Tag den op og kom den over på et tallerken.

Grøntsager

  • Grøntsager rengøres og skære i grove stykker.
    Kom dem ned i stegegryden og brun dem af i fedtet fra oksetykkam.
    oksesteg grønt

Gammeldags oksesteg

  • Kom oksetykkam ned til grøntsagerne, og kom vand ned til.
    oksestegen skal kun lige dækkes med vand.
    Når det er kommet i kog, skrues der ned på svag varme.
    Lad nu retten stå og simre i ca. 2 timer.
    mør oksesteg
  • Når stegen er færdig, skal den hvile i 15 minutter, dækket med alufolie. Dette sikrer, at safterne fordeler sig i kødet, og det bliver saftigt.
    Den gammeldags oksesteg er klar til servering.
    Gem vandet fra oksestegen, den skal du bruge til din sovs.

Sovs

  • Tænd kogepladen på lidt over middel. Kom smør i og lad smørret smelte. Kom mel i og pisk det godt sammen.
  • Vandet fra oksesteg tilsættes, og det hele piskes godt sammen.
    Tilsæt mælk, og det hele koges op.
    Skru ned til svagvarme, og lad det stå og simre i ca. 5 minutter.
  • Kom lidt madkulør i sovsen.
    Smag til med salt og peber.
    Server sovsen sammen med kartofler, og den gammeldags oksesteg.
    Velbekomme.
    gammeldags oksesteg

Tips til opskrift

1. Afkøling:
Lad gammeldags oksesteg køle ned til stuetemperatur i højst 1-2 timer, inden du pakker den ind. Dette reducerer risikoen for bakterievækst.
2. Opbevaring i Køleskab:
Pak stegen ind i plastikfilm eller opbevar den i en lufttæt beholder. Placér den i køleskabet, hvor den bør bruges inden for 3-4 dage. Sørg for, at temperaturen i køleskabet er maks. 5°C for optimal holdbarhed.
3. Frysning af Oksesteg:
Hvis du ikke planlægger at spise stegen inden for få dage, er det en god idé at fryse den gammeldags oksesteg ned. Skær den eventuelt i skiver, inden du fryser den – det gør det lettere at bruge senere. Brug fryseposer eller lufttætte beholdere og fjern så meget luft som muligt for at undgå frostskader.

Ernæringsindhold

Kalorier: 259kcalKulhydrater: 12gProtein: 11gFedt: 19gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 49mgNatrium: 12142mgKalium: 324mgFiber: 0.1gSukker: 11gVitamin A: 653IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 127mgIron: 1mg
Søgeord gammeldags oksesteg, gammeldaws oksesteg, oksesteg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Lidt om historie om oksekød ?

Retter som grydestegt oksesteg vandt især frem i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Det var en tid, hvor det borgerlige køkken begyndte at brede sig i Danmark. Søndagsmiddagen fik en helt særlig betydning. Den blev et fast samlingspunkt for familien. Oksekød var dengang noget særligt. Det blev betragtet som en luksus, man kunne nyde sammen. Traditionelle retter som gammeldags oksesteg har siden holdt ved og er stadig elsket i dag.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Benløse fugle - opskrift på et fantastisk stykke okseindelår
Wok med oksekød og nudler - nem asiatisk wok med grøntsager
Bøf stroganoff - Nem opskrift med kartoffelmos
Glaserede perleløg – Den perfekte tilføjelse til ethvert måltid
Ovnbagte tomater - Tilbehør til mange forskellige retter


Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød
  • grydestegt kylling
    Grydestegt kylling - Sådan laver du en kylling i gryde

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Børge Nielsen

    januar 25, 2025 at 9:27 am

    5 stars
    Vi prøvede din opskrift i dag, og hvor blev det lækkert mørt. Tak!

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.