Fish and chips - Den bedste opskrift på denne engelske klassiker, komplet med hjemmelavede pomfritter og tatarsauce. Læs mere om opskriften her på Madgryden.dk
Her får du min bedste opskrift, på en sand klassiker fra England. Når man er i England, vil man kunne se salgssteder på nærmest hvert en gadehjørne, hvor de sælger disse lækre indbagte fisk.
Man kan sammenligne populariteten med vores fiskefilet med pomfritter, så populært er denne ret i England.
Men heldigvis kan vi lave vores egen lækre hjemmelavede indbagte fisk, nøjagtig som de laver den i England.
Denne opskrift på fish and chips er til i alt 4 personer.
Prøv også vores lækre Indbagt laks med spinat og butterdej - laks på kun 30 minutter
Fish and chips - Nem og bedste opskrift
Fish and chips - Den bedste opskrift på denne engelske klassiker, komplet med hjemmelavede pomfritter og tatarsauce. Læs mere om opskriften her på Madgryden.dk
Ingredienser
Pomfrites
- 8 stk Bage kartofler
- 2 liter rapsolie
- 3 tsk Groft salt
Beignetdej
- 2 stk Æg
- 1,5 dl Mælk
- ½ tsk Salt
- 100 gram Hvedemel
Fisk
- 500 gram Torskefilet
Tatarsauce
- 75 gram Mayonnaise
- 150 gram Creme fraiche
- 30 gram Kapers (Fint Hakket)
- 100 gram Drueagurk (Fint hakket)
- 1 stk Rødløg (Fint hakket)
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk Citronsaft
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Pommes frites
- Kartoflerne renses og skæres ud i stænger på 1x1 cm.Stængerne koges i 10 minutter, de skal stadig være faste.Kom stængerne ned i koldt vand i ca. 2 timer, hvor du skifter hvert ½ time.Vandet sigtes fra og kartofler dubbes af på et tørt stykke viskestykke.
- Hæld olie ned i en gryde, og lad det varme op til ca. 180 grader.Stængerne lægges ned i olien, og friter dem til de er sprøde og gyldenbrune.Pommes friter tages op, og lægges på noget fedtsugende papir.Drys lidt salt over pommes friterne og server dem.
Beignetdej
- kom alle beignet ingredienser ned ned i en skål, og pisk det hele rigtig godt sammen.
Fish and chips
- Torskefilet renses for ben, skylles og tørres grundigt.Torsken skæres ud i passende stykker , ca. 4-5 stykker.
- Hæld olie ned i en gryde, og lad det varme op til ca. 180 grader.
- Vend fisken i dejen, og kom dem forsigtig ned i olien, stykker steget til de er gyldne, og vend dem jævnligt rundt i olien.
Tatarsauce
- Alle ingredienser kommes i en skål, og røres rundt.Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 4470kcalKulhydrater: 24gProtein: 28gFedt: 481gMættet fedt: 50gFlerumættet fedt: 322gEnkelumættet fedt: 75gKolesterol: 60mgNatrium: 776mgKalium: 647mgFiber: 3gSukker: 3gVitamin A: 142IUVitamin C: 3mgCalcium: 90mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar