• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Boller i karry

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Boller i karry
boller i karry
Boller i karry – Skøn opskrift på kødboller i karrysovs

Boller i karry – Skøn opskrift på kødboller i karrysovs

Boller i karry er en ret de fleste virkelig holder af. Jeg husker den tydeligt fra min barndom, hvor jeg virkelig elskede denne ret. Retten har vores 3 børn heldigvis også taget rigtig godt imod, så når vi spørger hvad retten i dag skal stå på, falder ønskerne tit på denne ret. Det er utrolig nemt at lave kødboller i karry, og er derfor velegnet til de travle hverdage.
Denne opskrift er til ca. 4 personer.

Prøv også vores bedste opskrift på kylling i karry

boller i karry

Boller i karry

Sofus Madsen
Skøn opskrift på kødboller i karrysovs
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
0 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 880 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Hvedemel
  • 1 stk Fint hakket løg
  • 0,25 dl Mælk

Karrysovs

  • 50 gram Smør
  • 1 spsk Karry
  • 3 spsk Hvedemel
  • 3 dl Vand fra kødboller
  • 2 dl Mælk

Ris

  • 400 gram Ris

Sådan gør du
 

Kødboller

  •  Kom alle ingredienserne ned i en skål.
    Rør det hele rigtiggodt sammen – det skal røres til det bliver lidt sejt.
    Brug meget gerne en køkken maskine til opgaven.
    Sæt farsen til hvile i ca. 1 time.
  • Sæt en gryde i kog – når vandet koger sætter du temperaturen ned til middel.
    Form kødbollerne med en spiseske som er dyppet i vandet, og kom dem i gryden med varmt vand.
    Når kødboller stiger op til overfladen er de færdige.
    Tag dem op og placere dem på en tallerken.
    kødbollerne er nu klar til brug.
    Gem vandet – du skal bruge det til sovsen.
    Velbekom.

Karrysovs

  • Tænd kogepladen på lidt over middel varme.
    Kom karry i en gryde, og svid det af i ca. 30 sekunder.
    Tilsæt smør og rør det rundt i gryden til smørret er smeltet.
    Tilsæt hvedemel, og rør det hele godt sammen.
    Imens du røre i gryden tilsætter du mælk og vand, indtil den rigtige konsistens.
    Sovsen skal nu stå og koge i ca. 2 minutter.
    Smag til med salt og peber.

Kogning af ris

  • Følg anvisningen på pakken.

Boller i karry

  • Kom enten kødbollerne ned i sovsen, eller server karrysovs og kødboller hvert for sig.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 880kcal (44%)Kulhydrater: 78g (26%)Protein: 34g (68%)Fedt: 47g (72%)Mættet fedt: 19g (119%)Flerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 1gKolesterol: 125mg (42%)Natrium: 907mg (39%)Kalium: 626mg (18%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 5g (6%)Vitamin A: 501IU (10%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 109mg (11%)Iron: 3mg (17%)
Søgeord boller i karry
  • Hjemmelavet kødboller
  • Karrysovs
  • Boller uden æg
  • Koldhævede boller
  • Kylling i ovn

Tips til boller i karry opskrift


Min karrysovs er desværre blevet for stærk…

Skulle din karry-sovs alligevel blive for stærk, så prøv med en teskefuld sukker, dette vil mildne smagen af karry.
Faktisk kan du bruge sukker i alle saucer, ikke de færdiglavet men dem du selv laver fra bunden.
Du vil blive overrasket over hvad det gør ved en sovs.

Min karrysovs til min opskrift på kødboller i karry er blevet for tyk…

Skulle din sovs blive for tyk i konsistensen, prøv da at kom lidt mælk i karry-sovsen.
Dette vil gøre din sovs tyndere i konsistensen til din boller i karry.

Kan jeg gøre mine retter med karry lidt sunder??

Ønsker du at give din kødboller i karrysovs lidt ekstra grønt, prøv da at rive en squash i sovsen. Dette giver både mere fylde og ekstra grønt.

Hvorfor brænde karryen af, inden brug i boller i karry

Det gør jeg for at få den helt rigtige smag ud i min karryret.
Når duften af karryen bliver mørkere, og duften bliver mere fremtrædende,
er din karry klar til at blive brugt til din karrysovs. Personligt syntes jeg at det trækker mere smagen af karry frem.


Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: boller i karry

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Drømmekage – blød og luftig med lækkert fyld
Next Post: Tebirkes – Sådan bager du nemt dine egne tebirkes »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk