Bladankage – Grøn kage – giftkage opskrift

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Bladankage – Grøn kage – giftkage opskrift
Bladankage - Grøn kage - giftkage opskrift

Bladankage – opskrift på den klassiske grøn kage eller giftkage.

Bladankage er en kage med virkelig mange navne. Den bliver nemlig også kaldt for grøn kage og giftkage. Jeg havde som barn altid denne kage som ønske, når jeg skulle vælge en kage til min fødselsdag. Jeg elskede grøn kage, og det skulle altid være med pålægschokolade. I dag laver mange den med glasur ovenpå, men jeg har altid hældt mest til pålægschokolade som topping. Jeg syntes det spiller bedst sammen med mazarinkagen. Hvis du tænker det når du ser billedet, det var en utrolig flot grøn farve den har. Så det fordi at jeg bruger pastafarve. Hvis du bruger frugtfarve i stedet, så bliver den ikke så klar i farven.
Denne opskrift på bladankage er til ca. 10 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på vores citronmånen

Bladankage - opskrift på den klassiske grøn kage eller giftkage.

Blandankage – opskrift på grøn kage eller giftkage

Sofus Madsen
En lækker hjemmebagt mazarinkage
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
0 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 10 Personer
Kalorier 488 kcal

Ingredienser
  

Bladankage

Sådan gør du
 

Bladankage

  • Smør og æg piskes godt sammen.
    Tilsæt æggene en efter en – imens der piskes godt.
    Vaniljepulver og hvedemel kommes i og det røres godt sammen.
    Mælk, mandelessens kommes i, og det røres godt sammen.
    Tilsæt til sidst bagepulver og grønfarve, og det hele røres forsigtig sammen.
    Det hele hældes ned i en bradepande på ca. 30×30.
    Bladankage bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Nutrition

Kalorier: 488kcalKulhydrater: 54gProtein: 5gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 79mgNatrium: 274mgKalium: 75mgFiber: 3gSukker: 31gVitamin A: 909IUCalcium: 55mgIron: 1mg
Søgeord bladankage, giftkage, grøn kage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til bladankage, groen kage og giftkage

Holdbarhed på giftkage??
Denne kage kan holde sig frisk i ca. 4 dage. Sørg blot for at den opbevares i en lufttæt beholder.
Så holder den sig både frisk og svampet.

Kan man fryse bladankage ?
Du kan roligt fryse kagen, hvis du ikke får det hele spist.
Jeg vil dog undlade at komme glasur på det der skal fryses, og så komme det på når kagen skal serveres. Hvis du bruger pålægschokolade som topping, så kan du roligt fryse kagen ned med chokoladen på. Optø kagen ved stuetemperatur.

Kan jeg lave denne opskrift på grøn kage som muffins ?
Ja det kan du sagtens gøre, og de bliver faktisk imponerende gode.
Fremgangsmåden er fuldstændig den samme, men de skal kun have i mellem 12 15 minutter.
Men tag at hold øje med dem.
Når de er bagte, kan du komme enten knust chokolade eller glasur over dem.
Brug bladankage til børnefødselsdag eller hvis i f.eks. skal på tur.



Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner