• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Bladankage – Grøn kage – giftkage opskrift

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Bladankage – Grøn kage – giftkage opskrift
Bladankage - Grøn kage - giftkage opskrift

Bladankage – opskrift på den klassiske grøn kage eller giftkage.

Bladankage er en kage med virkelig mange navne. Den bliver nemlig også kaldt for grøn kage og giftkage. Jeg havde som barn altid denne kage som ønske, når jeg skulle vælge en kage til min fødselsdag. Jeg elskede grøn kage, og det skulle altid være med pålægschokolade. I dag laver mange den med glasur ovenpå, men jeg har altid hældt mest til pålægschokolade som topping. Jeg syntes det spiller bedst sammen med mazarinkagen. Hvis du tænker det når du ser billedet, det var en utrolig flot grøn farve den har. Så det fordi at jeg bruger pastafarve. Hvis du bruger frugtfarve i stedet, så bliver den ikke så klar i farven.
Denne opskrift på bladankage er til ca. 10 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på vores citronmånen

Bladankage - opskrift på den klassiske grøn kage eller giftkage.

Blandankage – opskrift på grøn kage eller giftkage

Sofus Madsen
En lækker hjemmebagt mazarinkage
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
0 min
Samlet tid 55 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 10 Personer
Kalorier 488 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Bladankage

  • 350 gram Blødt smør
  • 300 gram Sukker
  • 3 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 325 gram Hvedemel
  • 2 dl Sødmælk
  • 1 spsk Mandelessens
  • 1,5 tsk Bagepulver
  • Grøn pastafarve eller frugtfarve

Sådan gør du
 

Bladankage

  • Smør og æg piskes godt sammen.
    Tilsæt æggene en efter en – imens der piskes godt.
    Vaniljepulver og hvedemel kommes i og det røres godt sammen.
    Mælk, mandelessens kommes i, og det røres godt sammen.
    Tilsæt til sidst bagepulver og grønfarve, og det hele røres forsigtig sammen.
    Det hele hældes ned i en bradepande på ca. 30×30.
    Bladankage bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 488kcal (24%)Kulhydrater: 54g (18%)Protein: 5g (10%)Fedt: 30g (46%)Mættet fedt: 18g (113%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 79mg (26%)Natrium: 274mg (12%)Kalium: 75mg (2%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 31g (34%)Vitamin A: 909IU (18%)Calcium: 55mg (6%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord bladankage, giftkage, grøn kage
  • Citronkage
  • Kanelkage uden æg
  • Indbagt svinemørbrad
  • Ølkage
  • Guldlagkage

Tips til bladankage, groen kage og giftkage

Holdbarhed på giftkage??
Denne kage kan holde sig frisk i ca. 4 dage. Sørg blot for at den opbevares i en lufttæt beholder.
Så holder den sig både frisk og svampet.

Kan man fryse bladankage ?
Du kan roligt fryse kagen, hvis du ikke får det hele spist.
Jeg vil dog undlade at komme glasur på det der skal fryses, og så komme det på når kagen skal serveres. Hvis du bruger pålægschokolade som topping, så kan du roligt fryse kagen ned med chokoladen på. Optø kagen ved stuetemperatur.

Kan jeg lave denne opskrift på grøn kage som muffins ?
Ja det kan du sagtens gøre, og de bliver faktisk imponerende gode.
Fremgangsmåden er fuldstændig den samme, men de skal kun have i mellem 12 15 minutter.
Men tag at hold øje med dem.
Når de er bagte, kan du komme enten knust chokolade eller glasur over dem.
Brug bladankage til børnefødselsdag eller hvis i f.eks. skal på tur.



Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: bladankage, giftkage, grøn kage

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Indbagt laks med spinat og butterdej – laks på kun 30 minutter
Next Post: Hamburgerryg – Sådan koger du den perfekt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk