• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Benløse fugle - opskrift på et fantastisk stykke okseindelår

Benløse fugle - opskrift på et fantastisk stykke okseindelår

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

benløse fugle

Oversigt

Toggle
  • Benløse fugle - Opskrift på en fantastisk mørt og lækkert stykke okseindelår, som bliver rullet ind i persille. Der tilhørende en flødesovs.
  • Benløse fugle

Benløse fugle - Opskrift på en fantastisk mørt og lækkert stykke okseindelår, som bliver rullet ind i persille. Der tilhørende en flødesovs.

Jeg er virkelig begejstret for benløse fugle med persille, en sand klassiker inden for dansk gastronomi. Retten består af et stykke okseinderlår, som er rullet omkring lidt persille.

Denne ret er også et hit blandt børnene herhjemme. Server dem sammen med for eksempel kartoffelmos for at fuldende måltidet.

benløse fugle

Benløse fugle

Sofus Madsen
Benløse fugle - Opskrift på en fantastisk mørt og lækkert stykke okseindelår, som bliver rullet ind i persille. Der tilhørende en flødesovs.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 264 kcal

Ingredienser
  

  • 8 Skiver Okseinderlår (Ca. 100 gram pr. stk.)
  • 1 Bundt Frisk persille
  • 8 stk Kødnåle eller tandstikker
  • 5 dl Vand
  • 5 stk Gulerødder i tern
  • 1 stk Porrer snittet
  • 2 stk Oksebouillonterning

Sovs

  • 25 gram Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 250 ml Piskefløde (38%)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

sådan gør du
 

Benløse fugle formes

  • Persillen vaskes godt og grundigt, og der laves 8 små bundter persille.
  • Læg et af dine tynde skiver okseinderlår på et spækbræt, og kom den ene bundt persille ovenpå.
  • Rul okseinderlåret rundt, så persillen ligger inde i midten af rullen.
    Sæt en kødnål fast, sådan at rullen ikke åbner sig.
    Gentag processen ved de resterende.

Benløse fugle brunes af

  • Sæt en pande med lidt smør, på kogepladen. Brun de benløse fugle af.
    Når de benløse fugle er færdige, kommer du 1 liter vand ned til de benløse fugle.
  • Tilsæt gulerødder, porrer og oksebouillon og kog det op.
    Når det har kogt i ca. 2 minutter, sætter du temperaturen ned på middelvarme.
  • Lad nu retten stå og simre i ca. 45 minutter.
    Tag de benløse fugle op af vandet, og hæld resten i panden igennem en sigte, Så du kun har væsken tilbage i en skål.

Sovsen

  • Kom smør på panden og lad det smelte. Tilsæt mel, og rør det rigtig godt rundt.
    Kom 1 dl af væsken ned i panden samt piskefløde, og rør det rundt.
  • Hvis sovsen er for tyk, så brug blot noget mere af væsken i skålen indtil du har opnået den ønskede konsistens.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
    Kom de benløse fugle tilbage i sovsen, og lad det hele simre i 10 minutter.
    Velbekomme.
    benløse fugle

Ernæringsindhold

Kalorier: 264kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 85mgNatrium: 68mgKalium: 76mgFiber: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 1314IUVitamin C: 1mgCalcium: 48mgIron: 0.1mg
Søgeord Benløse fugle
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Kartoffelmos med gulerødder - Nem og lækker opskrift
Kartoffelmos opskrift - Sådan laves en luftig mos
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Grydestegt fasan - Stegt fasan med bacon og vildtsovs
Grydestegt krikand - opskrift på stegt krikand med bacon

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.