Banankage med chokolade - Opskrift på svampet kage med banan
Banankage med chokolade, er bare altid et hit til kaffebordet. Banankagen er utrolig nem at lave, og derfor fantastisk at lave sammen hele familien. Det kræver ikke særlig meget at lave banankagen, blot 2 modne bananer og en god mørk chokolade. Jeg syntes den mørke chokolade, supplere vanvittig godt den lidt søde banan kage.
Banankage er er helt perfekt til kaffebordet, hvor den virkelig gør det godt til en god kop kaffe. Den kan også serveres som en lækker dessert, efter man har fået en lækker middag. Derfor egner den også til festarrangementer, hvor du faktisk kan bage kagen dagen før den skal bruges. Du skal ikke være bange for at den ikke holder sig frisk, Den kan sagtens holde sig i 4-5 dage. Det er blot vigtigt at du lige pakken den, så den står lufttæt.
Denne banankage opskrift er til ca. 6 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på cookies dough
Banankage med chokolade
Ingredienser
Banankage
- 2 stk Æg
- 150 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 100 gram Smeltet smør
- 2 stk Store bananer
- 0,5 dl Sødmælk
- 125 gram Hvedemel
- 70 gram Mørk chokolade
- 2 tsk Bagepulver
sådan gør du
Banankage
- Tænd ovnen på 175 graderKom æg og sukker ned i en skål, og pisk det til en luftig æggesnaps.Vaniljesukker tilsættes, og pisk det godt sammen.Kom det afkølede smør i, og pisk det godt sammen.koldt sødmælk tilsættes, og piskes godt sammen.De moste bananer tilsættes, og piskes godt sammen.Mel kommes ned i skålen, og det piskes rigtig godt sammen.Tilsæt mørk chokolade og bland det godt sammen.Tilsæt til sidst bagepulver og vend det forsigtigt rundt i dejen.
- Kom bagepapir ned i en springform, og kom dejen der i.Bages på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.Brug evt. en kødnål, for at se om kagen er færdig. Hænger dejen fast, skal den lige have lidt længere.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på banankage med chokolade
Banan kage holder virkelig godt på den lækre svampede konsistens. Hvis den bliver opbevaret lufttæt, kan den holde sig i 4-5 dage. Denne banankage kan også fryses hvis dette ønskes, i fryseren kan den opbevares i 3 måneder. Men når jeg fryser kagen, gør jeg det altid uden chokoladeovertræk. Når den skal bruges, tages den op af fryseren og stilles til optøning på køkkenbordet. Når kagen er optøet, kommes chokoladeovertræk over kagen. Banankage er nu klar til servering.
Jeg vil gerne have lys chokolade fremfor mørk i banankagen
Hvis du hellere vil bruge lys chokolade i din banankage opskrift, så kan du sagtens bruge dette.
Så bruger du blot 70 gram lys chokolade, i stedet for de 70 gram mørk chokolade som der står i opskriften.
Hvis du ikke er så meget til chokoladeovertræk på din banankage, kan du bruge flormelis i stedet for.
Skriv et svar