Banankage er en rigtig klassiker blandt os danskere.
Herhjemme elsker vi simpelthen også denne kage.
Opskriften du får på vores banankage, er utrolig nem at lave.
Kagen bevare sin lækre luftige konsistens, også dagen efter.
Prøv også vores lækre opskrift på en smagsfuld brombærkage
Banankage med chokolade – Meget nem opskrift
Lækker luftig banankage
Ingredienser
- 2 stk Æg
- 150 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 100 gram Smeltet smør
- 2 stk Store bananer
- 0,5 dl Sødmælk
- 125 gram Hvedemel
- 70 gram Mørk chokolade
- 2 tsk Bagepulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 graderKom æg og sukker ned i en skål, og pisk det til en luftig æggesnaps.Vaniljesukker tilsættes, og pisk det godt sammen.Kom det afkølede smør i, og pisk det godt sammen.koldt sødmælk tilsættes, og piskes godt sammen.De moste bananer tilsættes, og piskes godt sammen.Mel kommes ned i skålen, og det piskes rigtig godt sammen.Tilsæt mørk chokolade og bland det godt sammen.Tilsæt til sidst bagepulver og vend det forsigtigt rundt i dejen. Kom bagepapir ned i en springform, og kom dejen der i.Bages på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.Brug evt. en kødnål, for at se om kagen er færdig. Hænger dejen fast, skal den lige have lidt længere.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 271kcal (14%)Kulhydrater: 34g (11%)Protein: 3g (6%)Fedt: 14g (22%)Mættet fedt: 9g (56%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 29mg (10%)Natrium: 153mg (7%)Kalium: 94mg (3%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 21g (23%)Vitamin A: 327IU (7%)Vitamin C: 0.02mgCalcium: 28mg (3%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar