• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Bamseboller

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Bamseboller
bamseboller
bamseboller – lækre og luftige hvide boller

Bamseboller – opskrift på lækre luftige hvedeboller

Bamseboller som altid bliver lækre luftige. Hvad er bedre end duften af friskbagte hvedeboller, som spreder sig i hele huset ? Ja det skulle lige være en bamsebolle med smør, og en kop god kaffe. Bamsebollerne som du får opskriften på her, indeholder blot hvedemel. Så der er ingen kerner i bollerne overhovedet.
Men jeg elsker dem, børnene elsker bamsebollerne og vores gæster elsker dem når vi har bagt dem.
Denne opskrift på giver 12 lækre luftige hvedeboller.

Prøv vores lækre opskrift på en klassisk Guldlagkage

bamseboller

Bamseboller

Sofus Madsen
Opskrift på lækre luftige hvedeboller
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 12 min
0 min
Samlet tid 2 t 15 min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 219 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Bamseboller

  • 100 gram Smeltet smør
  • 50 gram Gær
  • 50 gram Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 Stk Æg
  • 2,5 dl Vand
  • 500 gram Hvedemel

Til pensling

  • 1 stk Sammenpisket æg

Sådan gør du
 

Dejen

  • Smelt smøret i en lille gryde.
    Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,
    Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.
    Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.
    Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.
    De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.
    Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.

Bamsebollerne formes

  • Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.
    Sæt bollerne til hævning i 1 time.

Bamseboller

  • Pensle bollerne med et stk sammenpisket æg.
    Bag nu bamseboller ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.
    Velbekomme 🙂
    bamseboller

Næringsindhold

Kalorier: 219kcal (11%)Kulhydrater: 34g (11%)Protein: 6g (12%)Fedt: 8g (12%)Mættet fedt: 4g (25%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 19mg (6%)Natrium: 72mg (3%)Kalium: 73mg (2%)Fiber: 5g (21%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 209IU (4%)Vitamin C: 0.004mgCalcium: 31mg (3%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord bamseboller, hvedeboller
  • Boller uden æg
  • Mørbradgryde med bacon og pølser
  • Chokoladeboller
  • Pizzasauce
  • Æblecrumble

Tips til bamseboller opskrift

Holdbarhed på denne opskrift på boller?
Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet dine bamseboller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke deres hvide boller inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.

Hvis du pakker bollerne i en plastik pose, vil bollerne miste deres sprøde skorpe. Da brødet afgiver væske, og dette vil fjerne skorpen. Den bedste måde at opbevare bamseboller på, er at kommer dem i et viskestykke, eller i en papirpose. Efter 24 timer bollerne er bagt, kan de komme over i en plastik pose, da de ikke afgiver mere væske.
Bollerne kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 6 dage.
Skal de opbevares længere, kan du med sagtens fryse dem ned.
Lun dem enten i mikrobølgeovn eller ovn, så smager og dufter de som nybagte igen.

Kan man koldhæve bamseboller ?
Ja det kan du sagtens med denne bolle opskrift.
Brug kun 25 gram gær stedet for de 50 gram.
Når dejen er æltet sættes den til hævning, kom den i en skål og i køleskabet til næste dag.
Næste dag tages dejen ud, og bollerne formes, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Dine bamseboller skal nu hæve i ca. 1 time, inden de skal bages.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Boller Tags: bamseboller, hvedeboller

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Red thai curry – lækker wokret med kylling
Next Post: Chokoladeboller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk