• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Æbleskiver med kærnemælk – gammeldags opskrift

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
æbleskiver
æbleskiver med kærnemælk

Her får du en fantastisk opskrift på æbleskiver, fuldstændig som min mor lavede dem.
Dette er en af de bedste opskrifter, jeg har prøvet af æbleskiver.
Jeg elsker simpelthen duften af frisk bagte æbleskiver, og så minder det mig jul.
Hvad er bedre end at sidde og nyde æbleskiver i godt selskab, og hvad er bedre selskab end
ens familie?
Når vi får æbleskiver herhjemme, får vi tit saftvand til.
Det syntes jeg høre til æbleskiver.
Server de lækre varme æbleskiver sammen med flormelis og marmelade.

Prøv som tilbehør vores lækre hjemmelavede jordbærmarmelade

æbleskiver

Æbleskiver med kærnemælk

Sofus Madsen
lækre og luftige æbleskiver
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Dessert, Hovedret
Køkken dansk
Antal 40 stk
Kalorier 78 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 stk Revet skal fra en citron
  • 1 stk Presset citron
  • 3 spsk Sukker
  • 3 tsk Stødt kardemomme
  • 2 tsk Natron
  • 1 tsk Salt
  • 6 stk Æg
  • 8 dl Kærnemælk
  • 100 gram Smeltet smør

Til stegning

  • 30 gram Smør

Sådan gør du
 

Æbleskivedej

  • Hvedemel, citronskal, citronsaft, sukker, kardemomme, natron og salt kommes ned i en skål og piskes godt sammen.
    Æggene deles, æggeblommerne kommes i skålen med melblandingen.
    Æggehviderne kommes i en anden skål, Æggehviderne skal bruges senere.
    Kom kærnemælk ned til melblandingen og kærnemælken, og pisk det rigtig godt sammen.
    Tilsæt det smeltede smør, imens du pisker det hele godt sammen.
    Æggehviderne piskes stive, og vendes forsigtigt rundt i dejen.
    Kom den færdige æggeskivedej over i en kande, så det nemmere at laveæbleskiverne.

Æbleskiverne bages

  • Varm æbleskivepanden op ved jævn varme, og lad den bliver godt varm.
    Skær smør ud i små tern ca. 5x 5 mm, og kom et ned i hvert af hullerne.
    Fyld nu hullerne ¾ op med dej, og bag dem.
    Vend æbleskiverne en kvart omgang med en kødnål, og fyld lidt mere æbleskivedej i og vend dem helt rundt.
    Bag nu æbleskiverne færdige, Vend dem gerne flere gange undervejs.
    Server dem varme med flormelis og marmelade.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 78kcal (4%)Kulhydrater: 10g (3%)Protein: 2g (4%)Fedt: 4g (6%)Mættet fedt: 2g (13%)Flerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mg (3%)Natrium: 65mg (3%)Kalium: 43mg (1%)Fiber: 1g (4%)Sukker: 1g (1%)Vitamin A: 115IU (2%)Vitamin C: 0.03mgCalcium: 33mg (3%)Iron: 0.3mg (2%)
Søgeord æbleskiver
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: æbleskiver

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Norske klejner – 20 stk skønne klejner
Next Post: Jødekager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk